Cenevre’de işgal saldırılarına karşı yürüyüş

Cenevre’de Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş gerçekleştiren Kurdistanlılar, uluslararası devlet ve kurumların sessizliğini de kınadı.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal ve soykırım saldırılarına karşı kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK-G) çağrısıyla Mont Blanc meydanında bir araya gelen kitle, Türk devletinin saldırılarını teşhir eden pankartlar taşıdı.

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap ve Xakurkê’de Aralık 2023’te gerçekleştirdiği Devrimci Operasyonlarda şehit düşen Memyan Armanc (Hakim Tekin) Welat Serhed (Welat Sönmez), Hüseyin Azad (Elyasa Çiftçi), Helmet Şahin (Kawa Takor) şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Ardından CDK-Ge adına Kasım Erik, bir konuşma yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 3 yıldır sürdürülen ağır tecritle Kurdistan'ın topyekûn işgalinin hedeflendiğini söyledi.

Bölgenin altyapısı başta olmak üzere sivil yaşam alanlarını hedef alan insanlık ve savaş suçu saldırılara karşı uluslararası devlet ve kurumların suskunluğunu eleştiren Erik, "Bugün işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı mücadele yürüten özgürlük gerillalarının yanındayız ve Önder Apo'nun fikirleri etrafında yaratılan kadın özgürlükçü, ekolojik ve demokratik Rojava Devrimi'ni koruyacağız. Bu temelde Kürt halkı olarak bulunduğumuz her yerde alanlarda olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Dışilişkiler adına Ramazan Baytar tarafından Fransızca basın metninin okunduğu eylem, sloganlarla sonlandırıldı.