Cenevre’de işgal ve tecride karşı oturma eylemi devam ediyor

Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Ofisi önündeki oturma eylemi devam ediyor.

24 Ocak'tan bu yana Kürdistanlılar Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde her çarşamba otura eylemi düzenliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile PKK, YPG, YPJ bayrak ve flamalarıyla donatılan eylem çadırı etrafında eylemlerine devam eden Kürdistanlılar burada bir miting düzenledi.

“Tecride, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamındaki oturma eyleminde Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Eylem sırasında bir konuşma yapan Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eş Başkanı Salih Sağlam, Kürdistan'a yönelik işgalin ve Kürt halkına yönelik katliam saldırılarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecritten bağımsız olmadığına dikkat çekti.

"Dem dema azadiyê ye” hamlesinin başarıya ulaşması halinde tecrit ve katliam saldırılarının da sürdürülemeyeceğine vurgu yapan Sağlam, şöyle konuştu:

“Bu anlamıyla başta Önderliğimize yönelen tecride karşı, suskunluğunu sürdüren komplonun baş mimarları BM ve Avrupa devletleri ile yine bu devletlerin desteğiyle Türk devletinin 23 Nisan'dan bu yana devam eden işgal ve katliam saldırılarına karşı bizler bulunduğumuz her yeri direniş mevzisine çevirerek cevap olacağız.”

Eylemde 10 Haziran'da Lozan kentinde “Türkiye İşgaline karşı kürdistan'ı savunalım” şiarıyla 'Defend Kürdistan' (Kürdistan’ı Savun) İnisiyatifi öncülüğünde başlayacak olan 3 günlük uzun yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.