Cenevre’de kitle Şengal için BM’ye sırt çevirdi

Kazımi yönetimine bağlı güçlerin Şengal'e yönelik saldırı, kuşatma ve tehditleri ve Medya Savunma Alanlarına saldırılar, Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler binası önünde sürdürülen eylemle protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba sürdürülen oturma eylemi, bu hafta da devam etti.

Oturma eylemi, Dersim Soykırımı’nın yıl dönümü dolayısıyla katledilenler, 2 Mayıs 1983 tarihinde işbirlikçi güçlerin katlettiği Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin ve tüm Mayıs Ayı şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Eylemde  konuşan Cenevre Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Mülkiye Bulut,

bir halkın kaderinin bir ailenin çıkarlarına kurban edilmek istendiğini belirterek, şunları ifade etti: “Bugün dünya Medya Savunma Alanları başta olmak üzere dört parça Kürdistan'da süren bir direnişe dün olduğu gibi bugün de üç maymunu oynamaktadır.  Biz bu eylemle bu saldırıların destekçisi olan BM önünde Kürt halkı olarak işgalci ve katliamcı güçleri teşhir etmeyi, gerilla mücadelesini sahiplenerek alanlarda olmayı sürdüreceğiz. Barbar DAİŞ çetelerine karşı Şengal halkının onurunu, toprağını ve kimliğini dün nasıl savunduysak bugün de savunacağız.

Saldırılar nereden gelirse gelsin Kürt halkının direnişi karşısında işgalci güçler yenilmeye mahkum kalacaktır. Bijî PKK, Bijî gerîla, Bijî Serok Apo."

Daha sona diğer Eşbaşkan Erdal Atasoy da söz alarak, “Halkımız işgal saldırılarına karşı yapılacak eylemlere her an hazır olmalıdır" dedi.

Konuşmalarına ardından BM'nin suskunluğunu sırt çevirerek protesto etti.