Cenevre’deki BM önünde tecrit protestosu sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentindeki BM Ofisi önün önünde oturma eylemi devam ediyor.

Kürtler ve dostları 25 Ocak'tan bu yana her Çarşamba BM önünde açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eylemi düzenliyor. 

2015 yılında Serhat ve Garzan bölgelerinde şehit düştükleri HPG tarafından 19 Ekim’de açıklanan gerillalar Rizgar Serhildan (Reşit Çetinkaya)  ve Zerdeşt Sîser (Mehmet Çevik) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması temelinde sürdürülen «Dem Dema Azadiyê ye" hamlesi kapsamında Kürdistanlılara seslenerek bir konuşma yaptı.

Sağlam, "Bugün Medya Savunma Alanlarında yaşadığı ağır yenilgiyi sindiremeyen işgalci ve katliamcı Türk devleti saldırılarında sınır tanıyamayarak uluslararası hukukta savaş suçu olarak tanınan zehirli ve kimyasal gaz kullanımını devreye koymuştur” dedi.

Sağlam şöyle devam etti: "İnsanlık dışı bu saldırılar  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecritten ayrı düşünülemez. Bu saldırılar dün Önderliğimize karşı düzenlenen Uluslararası komplonun devamı olarak devreye sokulmuştur. Uluslararası devletler ve BM'nin gerek tecride gerekse gerillalarla, Kürdistan'ın doğasına yönelen zehirli gaz kullanımına karşı suskunluklarının temelinde bu devletlerin  bu saldırılarla olan ortaklılığı yatmaktadır."  

22 Ekim Cuma günü Cenevre'de düzenlenecek olan ekoloji yürüyüşünde Kürt halkını ve Kürdistan'ın doğasını hedef alan zehirli gaz kullanımına karşı Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir edeceklerini söyleyen Sağlam Kürdistanlılara eylem çağrısı yaptı.

Eylemciler sloganlar eşliğinde sırtlarını BM’ye dönerek oturma eylemini sürdürdü.