GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre’deki eylemciler ‘15 Nisan’da Strasbourg’da olalım’ dedi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için üç yılı aşkın bir süreden beri BM önünde her hafta eylem yapan Kurdistanlılar, “Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmak için 15-19 Nisan tarihleri arasında CPT önünde olalım” çağrısı yaptı.

BM ÖNÜNDE EYLEM

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba düzenlenen oturma eylemi devam ediyor.

Bu haftaki eylem, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından eylem komitesi adına Ramazan Baytar bir konuşma yaptı.

Baytar, "Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlük felsefesi halklara umut aşılarken bu felsefeyi kendileri için tehdit olarak gören uluslararası güçler Önder Apo'nun tecrit altında tutulmasına karşı sessizlik içerisindedirler. Bugün BM, CPT ile insan hakları kurumları, uluslararası güçler ve devletlerin çıkarları doğrultusunda hareket etmektedirler" dedi.

Ramazan Baytar, Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesi kapsamında 15-19 Nisan tarihleri arasında Strasbourg kentinde oturma eylemi düzenleneceğini duyurarak, güçlü katılım çağrısı yaptı.

Açıklama ardından kitle, oturma eylemine devam etti.