Cenevre'deki oturma eylemi 9. ayında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Cenevre'deki BM ofisi önünde yürütülen oturma eylemi 9. ayında. Bu haftaki eylemde gerilla direnişi selamlandı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde 25 Ocak'tan bu yana her çarşamba düzenlediği oturma eylemi 9'uncu ayına girdi.
Kürdistanlılar 'Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için her çarşamba BM önünde açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eylemi düzenliyor. 

Bu hafta düzenlenen eylemi Basel kentinden gelen Kürdistanlılar sahiplendi. Zendura ile Mamreş bölgelerine yönelik işgal ve katliam saldırılarında direnerek şehit düşen gerillalar şahsında saygı duruşu gerçekleştirildi.

'TÜRK DEVLETİ ZEHİRLİ GAZLARLA SALDIRIYOR'

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, şunları söyledi:
"Önderliğimiz üzerinde sürdürülen tecridin sonlandırılması ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle sürdürdürdüğümüz oturma eylemi 8 ayı geride bıraktı. Bugün Kürt gerillaların vermiş olduğu direniş karşısında yenilgiye uğrayan işgalci Türk ordusu kimyasal ve zehirli gazlarla Kürt halkını ve coğrafyasını hedef alarak saldırılarına devam etmektedir."

Sağlam, Türk devletinin zehirli ve kimyasal gaz kullanımının takipçisi olacaklarını belirterek, "Gerek İsviçre'de gerekse Avrupa kentlerinde yürüteceğimiz çalışmalarla Türk devletinin zehirli gazlarla insanlık suçu işlediğini belgeleriyle dünya kamuoyuna aktaracağız. BM ve Avrupa devletlerinin suskunluğuna karşı  'Dem Dema Azadîyê ye' hamlesini sahiplenerek alanlarda olmayı sürdüreceğiz" dedi.