Cenevre’deki oturma eyleminde BM’ye ‘Görevini yerine getir' çağrısı

Kürdistanlıların İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) önündeki oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak 2021'den bu yana BM önünde her Çarşamba 'Dem Dema Azadiyê ye' hamlesi kapsamında sürdürülen oturma eylemi 13 ayı bugün geride bıraktı.

Oturma eylemi BM önünde açtıkları direniş çadırında yürütülüyor. Bu eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talep edilirken, Türk devletinin işgal saldırıları, katliamları ve BM’nin sessizliği protesto ediliyor.

Bu haftaki eylem de Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylem sırasında bir konuşma yapan Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, “Dem Dema Azdiyê ye' hamlesini sahiplenerek başlattığımız oturma eylemi bir yılı aşkın süredir devam etmektedir” dedi.

Sağlam şunları ekledi:  “Bizler bulunduğumuz her yerde kararlığımızı sürdürerek Önderliğimizin ve gerillanın direniş çizgisini esas alarak bize dayatmak istediği teslimiyet çizgisini kabul etmeyeceğiz. Bu devletlerin bizlere dayatmak istediği teslimiyet ya da topyekûn imha konseptini kabul etmeyeceğimizi bir kez daha söylerken yine BM ve uluslararası devletlerin bizlerin haklı taleplerimizi görmezden gelerek 3 maymunu oynamasına izin vermeyerek üçüncü yol olan Önderliğimizin direniş çizgisini esas alarak mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Sağlam, “Bu devletlerin hiç bir kuşkusu olmasın ki Kürt halkı  başta Önder Apo olmak üzere Kürdistan özgürleşmeden direniş ve mücadele kararlılığından bir an  olsun bile geri adım atmayacaktır” vurgusunda bulundu.