Cenevre-Strasbourg yürüyüşü Bern etabını tamamladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürdistan’a statü talebiyle Cenevre Birleşmiş Milletler Ofisi önünde başlatılan uzun yürüyüşün Bern etabı tamamlandı.

Kürtler ve dostlarının 10 Şubat günü Cenevre’den Strasbourg’a doğru başlattığı uzun yürüyüş, bir gününü daha geride bıraktı.

Bern’e bağlı Zollikofen kazasında gündüz saatlerinde başlayan yürüyüş, Waisenhausplatz’ta bir mitingle son buldu.

Almanca bildirilerinde okunduğu mitingi, İsviçre ulusal parlamentosu üyelerinden bir grup ziyaret ederek dayanışmalarını ifade etti.

Sosyalist Parti Bern Başkanı ve kanton parlamenteri Ursula Marti, Federal Parlamento Milletvekilleri Fabian Molina ile Tamara Funiciello ve gün boyu eşiyle beraber eylemcilerle yürüyen eski Federal Milletvekili Roland Gurtner mitingde birer konuşma yaptı.

Parlamenterler, eylemcilerin taleplerinin haklılığına vurgu yaparken, Kürt halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı. İsviçreli enternasyonalist gençlerden oluşan RJG Bern adına da bir konuşma yapıldı.

Mitingin ardından, eylemciler bu Çarşamba akşamı Bern kentindeki Kürt toplum merkezinde TJK-E aktivistlerinin organize ettiği bir seminere katıldı.

Cenevre-Strasbourg yürüyüşü, Perşembe günü Basel kentinde sürdürülecek.