'DAİŞ'in hedefini Erdoğan tamamlamak istiyor!'

FCK-BW-BAYERN, "DAİŞ’in tamamlayamadğı Êzidî soykırımını Erdoğan rejimi tamamlamak istiyor" dedi.

FCK-BW-BAYERN eşbaşkanları, Türk devletinin Şengal'de Êzidîlere dönük soykırımcı saldırılar düzenlemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"DAİŞ’in tamamlayamadığı Êzidi soykırımını Erdoğan rejimi sivil halkı katlederek tamamlamak istiyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Kendisini yeniden örgütleyerek eskisinden daha güçlü ve özgür bir güce kavuşan Êzid3i halkımız bu insanlık dışı vekalet savaşlarının arasında kendisini yaşatmanın mücadelesini vermektedir. İşgal ve sömürge siyasetiyle bölgede var olmak çabasında olan faşist iktidar, güç ve devletlere rağmen yenilmeyeceğini dünyaya göstermiştir" denildi.

'HERKESİ ÊZİDÎLER ŞAHSINDA İNSANLIĞA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Faşist TC devleti ve onun AKP-MHP iktidarı DAİŞ’in başaramadığı soykırımı bizzat tamamlamak için bugün dahi elinden geleni yapmaktadır.

Ortadoğu’da nihai sömürgeci hedefleri olan yerli devletler ile ABD, AB ve BM gibi güçlerin onayı ile yürütülen saldırılar ve soykırım çabalarına Kürt halkı geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da kahramanca direnişini sürdürecektir. Kürdistan halkının bu uğurda verdiği her bir şehit ileri doğru atılmış bir adıma ve kazanıma dönüşecektir.

Bu temelde başta Kürdistan halkı olmak üzere barıştan, adaletten ve eşitlikten yana olan bütün insanları ve çevreleri bugün dayanışmaya ve Êzidi halkımız şahsında insanlığa sahip çıkmaya çağırıyoruz."