Dağ ve Er için toplanan imzalar BM'ye iletilecek

Haklarında idam kararı verilen Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er için toplanan imzalar BM ve Avrupa kurumlarına iletilecek.

Navenda Kurdistaniyen Azad Berlin Meclisinin Güney Kürdistan makamlarının Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er hakkında verdiği idam kararının durdurulması için başlattığı kampanya ile toplanan imzalar, ilgili makamlara iletilecek.

Meclis eşbaşkanları Aslı Çiçek ve İsmail Parmaksız, “Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er hakkındaki idam kararının kaldırılması talebiyle başlattığımız ve 01.12.2020 tarihine kadar yürüttüğümüz imza kampanyasını sonuçlandırmış bulunuyoruz. Toplamış olduğumuz imzaları belirtilen kurumlara iletme ve bu kurumlarla diyalog çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

İmzalar Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiserliğine, Avrupa Birliğine üye devletlerin Dışişleri Bakanlıklarına, Amnesty International gibi insan hakları örgütlerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin raportörlerine, Almanya’daki siyasi parti milletvekilleri ile temsilcilerine ve İsviçre’de Mazlum Dağ ile Abdurrahman Er’in idam kararıyla ilgili kurulan inisiyatife iletilecek.

Meclis eşbaşkanları, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı duruş sergileyip imza kampanyasına katılan herkese teşekkür etti.