Danimarkalı 100’e yakın seçilmişten HDP ile dayanışma

Danimarka’da 100’e yakın parlamenter ve belediye meclis üyesi, HDP’li belediye eşbaşkanları ile dayanışmak amacıyla otak bir açıklama yaptı.

Danimarkalı 93 parlamenter ve belediye meclis üyesi, HDP ile dayanışmak için bir deklarasyon yayınladı.

Görevleri gasp edilen ve tutuklanan HDP’li belediye eşbaşkanlarına dikkat çekilen deklarasyonda, Türk devletine seçmenlerin kararına saygı göstermesi çağrısı yapıldı.

33 parlamenter ve 60 belediye meclis üyesi, “Bir yıl önce Türkiye'de yerel seçimler yapıldı. Bu seçimde Demokratik muhalefet partisi, HDP kazandı ve 65 belediye HDP partisinden bir belediye başkanı seçti” diye hatırlattı.

Bugün bu belediyelerden sadece 12’sinin kaldığını belirten seçilmişler, HDP’li belediye eşbaşkanlarının gözaltına alındığı ve tutuklandığını ifade ederken, “Belediyeler iktidardaki Erdoğan rejiminin yönetimi altına alındı” dedi.

Deklarasyonda, “Belediye Meclisi, Bölge Meclisi ve Danimarka Parlamentosu'nun seçilmiş üyeleri olarak, bizim açışımızdan bu tamamen endişe verici bir gelişmedir. Bu vesile ile seçmenlerin kararına saygı gösterilmesini istiyoruz!” vurgusu yapıldı.

Aynı deklarasyonda şu çağrı yapıldı: “Bu bildiriyi imzalayan bizler, Türkiye'nin üyesi olduğu tüm uluslararası parlamenter meclisleri; Avrupa Konseyi, AGİT, NATO ve IPU’yu, seçilen belediye başkanlarının makamlarına derhal iade edilmesini talep etmeye çağırıyoruz”