Darmstadt, Mannheim, Saarbrücken, Hildesheim’da Kürdistanlılar alanlardaydı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması ve avukat, aile görüşmesinin gerçekleşmesi için Kürdistanlılar eylemlerini sürdürüyor.

Almanya’nın Darmstadt, Mannheim, Saarbücken ve Hildesheim kentlerinde Kürdistanlılar eylemlerini sürdürüyor.

DARMSTADT’TA ABDULLAH ÖCALAN İÇİN EYLEMLERE DEVAM

Almanya’nın Darmstadt kentinde Abdullah Öcalan için yapılan bugün de eylem düzenlendi.

Darmstadt’ta yaşayan Kürdistanlılar, Önderleri Abdullah Öcalan’dan sağlıklı bir haber alıncaya kadar eylemlerini büyüterek sürdüreceklerini belirtti.

Darmstadt DTKM üyeleri, yarın yine aynı saatte Luisenplatz’da olacaklarını tüm Kürdistanlılar ve dostlarını eylemlerine davet ettiklerini de belirttiler.

MANNHEIM’DA KESİNTİSİZ EYLEMLER SÜRÜYOR

Almanya’nın Mannheim kentinde de Kürdistanlılar Abdullah Öcalan için alanlardaydı.

HBF önünde düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığına ilişkin kaygılar dile getirildi ve bir an önce avukatları ile görüşmesi gerektiği belirtildi.

Başta CPT olmak üzere uluslararası kurumların görevlerini yerine getirme çağrısının da yapıldığı eylemde MLP ve Die Linke aktivistleri de katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir an önce özgür olması gerektiği belirtilen konuşmalarda PKK yasağının kalkması ve Kürt halkının da özgür olması gerektiği belirtildi.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana İmralı”, “Bi Hev Re Serhildan” sloganları atıldı.

SAARBRÜCKEN’DE YARIN BULUŞMAK ÜZERE BUGÜNKÜ EYLEM SONA ERDİ

Almanya’nın Saarbücken kentinde de Kürdistanlılar eylemlerini sürdürüyor. Bugün de Europagalerie önünde bir araya gelen Kürdistanlılar faşist Türklerin provokasyonuna rağmen, Abdullah Öcalan’ın bir an önce avukatlarıyla görüşmesi gerektiğine dikkat çekti.

CPT ve Alman devletine de harekete geçme çağrısında bulunan Kürdistanlılar hafta boyunca saat 18.00’da Europagalerie önünde eylem yapacak.

HILDESHEIM’DA KÜRTLER ALANLARDAYDI

Eylemin yapıldığı diğer bir kent de Hildesheim’di. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması ve ailesi ile avukat görüşmelerinin gerçekleşmesi için eylem yaptı.

Angouleme Meydanı’nda düzenlenen eylem şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde TJK-E ve Demokratik Güç Birliği adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride derhal son verilip, avukat ve aile görüşmesinin gerçekleşmesi gerektiği belirtildi.

Hildesheim DKTM öncülüğünde yapılan eylemde TEV-DEM, TJK-E bayrakları ve "Abdullah Öcalan’a özgürlük" pankartları açıldı, müzik dinletisi sunuldu ve Almanca bildiriler okundu.

Eylemde sık sık "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo", "Bijî Rêber Apo" sloganları atıldı.