Darmstadt ve Limmasol’da Kürdistanlılar Abdullah Öcalan için alanlardaydı

Almanya’nın Darmstadt ile Kıbrıs’ın Limassol kentlerinde Kürdistanlılar tecride karşı alanlardaydı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edilirken, fiziki özgürlüğü ile avukat ve aile görüşmesinin olması talebiyle eylemler sürüyor.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmemesi bir eylem ile protesto edildi.

Darmstadt’taki Luisenplatz’da düzenlenen eylem DKTM öncülüğünde yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi ve sağlıklı bilgi verilmesinin koşullarının bir an önce sağlanması gerektiğine dikkat çekilen eylemde Abdullah Öcalan portreleri, flamalar ve pankartlar taşındı.

Kürdistanlılar, “Öcalan’a özgürlük”, “Kürdistan’a barış”, “İşgalciler defol” sloganlarıyla mitingi bitirdi.

LİMASSOL

Kıbrıs'ın Limassol kentinde Kürdistanlılar yine alandaydı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından yapılan çağrıyla bir araya gelen Kürdistanlılar Moloz Park’ta bir araya gelerek yürüyüş yaptı. Basın açıklaması ve bildiri dağıttı.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la ilgili kaygılarımız devam etmektedir” denildi.

Türk devleti, Irak hükümeti ile KDP arasında Şengal halkının iradesini yok sayan anlaşma ve 4 Parça Kürdistan’a yönelen işgal ve katliam saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin birbirinden bağımsız olmadığı da dile gelen konuşmalarda bu hukuksuzlukların sona ermesi için uluslararası kurumların görevini yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Eylemde sık sık, “Biji berxwedana Şengale”, “Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.