Defend Kurdistan: 14 Ağustos’ta Düsseldorf’ta olalım

Türk devletinin işgal ve saldırıları Düsseldorf'ta protesto edilecek. Kurum temsilcileri, herkesi 14 Ağustos'taki yürüyüşe çağırdı.

Almanya’nın Köln kentinde dün bir araya gelen onlarca kurum temsilcisi, Defend Kurdistan öncülüğünde açıklama yaptı.
Katılımcı kurumlardan KON-MED eşbaşkanları Zübeyde Zümrüt, Engin Sever, Yaşanacak Dünya adına Çiğdem Devran, ADGB adına Şafak Deniz, KJAR- Rojhılat adına Cemile Kerimi, CİK (İslami hareket) adına Volkan Altun, KCDK-E Başur adına Diyar Bekir, Hünermend -Başur Nabaz Abdullah, Koordinasyona Civakên Ezidi yen Avrupa adına Haci Çelik, FEDA temsilcisi Heval Hürü ve PJAK Rojhilat adına konuşmalar yapıldı.

'TÜRK FAŞİZMİNE KARŞI YÜRÜYELİM'

Zübeyde Zümrüt, "Artan baskılar ve giderek ülkeyi yaşanmaz kılan AKP-MHP savaş koalisyonunun son aylarda Başur'la beraber geliştirdiği politika, özünde işgal ederek Kürdistan’ı imha ve soykırımdan geçirme planıdır. Ayrıca ülke içerisinde devletin gözetiminde her gün yeni bir katliam yaşanırken bizler bütün bu olup bitenlere sessiz kalmayacağız. Bu anlamda 14 Ağustos'ta Almanya’da yaşayan Kürdistanlılara sesleniyoruz; gelin, hep beraber Türk faşizme karşı yürüyelim” dedi.
Engin Sever ise şunları söyledi: "Konya’da başlayan ve gün geçtikçe İç Anadolu'nun belli bölgelerinde Kürt avına çıkan devlet destekli ve devletin bu katliamlara sessiz kalması adeta iç savaşı tetiklemektedir. Saldırılar İran’a kadar uzandı. İran’da da Kürtlere dönük katliam ve ırkçı saldırılar Türk devletinin Türkiye’de Kürtlere uyguladığı politikadan bağımsız değil."
Sever, “Defend Kurdistan bileşenleri olarak 14 Ağustos günü saat 11:00’de Düsseldorf HBF önünde hep birlikte faşizme karşı yürüyeceğiz” mesajını verdi.