DEM-NED, Hollanda'daki seçimler için Kürtlere çağrı yaptı

Hollanda'da Mart'ta düzenlenecek seçimlere dikkat çeken DEM-NED, Kürt halkına toplumsal çıkarları gözeterek oy verme çağrısında bulundu.

DEM-NED Yönetim Kurulu, Hollanda'daki seçim gündemine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Biz Hollanda Kürt toplumu olarak da örgütlü gücümüzle, halkımızla bunu iyi bir düzeyde yaşamaktayız. Demokrasiyi, özgür bireylerden oluşan toplumsal yapının bütün farklılıklarıyla eşit şekilde haklarla birlikte, kendi kendini yönetmesi olarak anlıyoruz. Bu yaşam biçimi asimilasyonu reddetmektedir. Farklılıkların eşit, özgür bir şekilde, bir arada yaşadığı toplumsallığı esas alıyoruz. Böylesi bir araya gelme biçiminde gerçekleşen toplumsal oluşum en sağlıklı bütünlüktür.

Bu görüş ve anlayışla halkımızı ve dostlarımızı Hollanda toplumunun onurlu birer öznesi olma konusunda, daha girişken olmaya çağırıyoruz. Özne olamayanlar birer nesne gibi kullanılmaktan kurtulamazlar. Özne olmak toplumsal örgütlülüklerde yer alıp sözümüzü söylemek, daha demokratik birlik için mücadele etmekle olur.

Bilindiği gibi 17 Mart günü Hollanda’da Parlamento seçimleri yapılacaktır. Her Kürt bireyi seçimde sandık başına giderek oyunu kullanmalıdır. Bu Kürt toplumu olarak bizim irademizin de sandığa yansımasını sağlayacaktır."

'OY VERİRKEN TOPLUMSAL ÇIKARIMIZI GÖZETELİM'

DEM-NED, oy verirken dikkate alınması gereken kriterleri de şöyle açıkladı: "Demokratik duruş, doğa ve iklim değişikliğine duyarlılık, kadının erkek egemen sisteme karşı mücadelesine duyarlılık, bu ülkeye göçmen olarak gelmiş insanların haklarını korumayı esas alma ve sosyal devlet anlayışı. Bu kriterleri yerine getirdiğini düşündüğünüz parti veya bireylere oylarınızı vermeniz toplumsal çıkarımız için önemli etkiye sahip olacaktır."