Den Haag, Amsterdam, Marsilya ve Saarbücken’de Abdullah Öcalan için eylem

Hollanda’nın Den Haag ile Amsterdam, Fransa’nın Marsilya ve Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması, avukat ve aile görüşmelerinin olması için eylemlerini sürdürüyor.

Hollanda’nın Den Haag ve Amsterdam kentlerinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması için eylemdeydi.

Den Haag’daki eylem, Dışişleri Bakanlığı, Amsterdam’daki eylem de Türk konsolosluğu önünde yapıldı.

Her iki eylemde Abdullah Öcalan’ın sağlığı hakkında açıklama istenirken, bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiği de belirtildi.

İngilizce ve Hollandaca açıklamaların okunduğu eylemde durumun aciliyetine dikkat çekildi.

Avrupa devletlerinin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği de belirtilen eylemde Türk devletinin de derhal konuya açıklık getirmesi gerektiği vurgulandı.

HDP’ye açılan kapatma davası ile HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi de eylemde protesto edildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için eylemleri sürüyor.

Bugünkü eylem Avrupa Birliği Marsilya temsilciliği önünde düzenlendi.

Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları, “Öcalan’ın sağlığı bizim sağlığımızdır, Kürdistan’a statü” yazılı pankartın taşındığı eylemde bildiri de dağıtıldı.

Eylem esnasında Avrupa Birliği Marsilya Temsilciliği ile Birleşmiş Milletler temsilciliği ile de görüşmeler yapıldı.

“Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Faşist AKP-MHP ittifakı” sloganlarının da atıldığı eylemde AB ve BM ile görüşen heyetin bilgilendirme yapması ile sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürdistanlılar eylemini bugün de sürdürdü. Europa Galeri’nin önünde düzenlenen eylem “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan kırmızı çizgimizdir” şiarı ile yapıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı eylemdeki konuşmalarda CPT ve Alman hükümetinin sessizliği de kınandı.

Eylem, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.