Den Haag’da açlık grevleri ile dayanışma amaçlı toplantı

Hollanda’nın Den Haag kentinde PKAN Hollanda inisiyatifi, açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Hollanda’nın Den Haag kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişleri ile dayanışma eylemleri yapıldı. Bugünkü eylem, Orta Anadolu Kürtleri tarafından düzenlendi. PKAN Hollanda inisiyatifi ile gerçekleştirilen eyleme kalabalık bir kitle katıldı.

Amed, Strasbourg, Kanada, İngiltere, Almanya ve diğer merkezlerden açlık grevcilerinin mesajlarını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyonda Leyla Güven’in kararlı mesajı, Kürdistan’dan çocukların konuşmaları büyük bir ilgiyle karşılandı. Yine güne ve direnişe ilişkin çeşitli konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, Leyla Güven’in başlattığı bu direnişin içinden geçtiğimiz karanlık sürece karşı bir başkaldırı olduğu, dalga dalga yayılan açlık grevlerinin tecride ve faşizme karşı mücadelemizde yol açıcı olduğu vurgulandı.

Beklentili ruh halinin terkedilmesi, destekçi olmaktan çıkıp artık bu büyük mücadelenin öznesi olunması gerektiği ifade edildi.

Dayanışma günü Rojavalı müzik grubunun müzik dinletisi ile son buldu.