Den Haag'dan üç günlük çadır eylemi

Bağdat ile Hewlêr arasındaki Şengal anlaşması, KDP ile Türk devleti arasındaki işbirliğini ve iki Kürt genci hakkındaki idam kararını protesto etmek amacıyla Hollanda'nın Den Haag kentinde üç günlük çadır eylemi başlatıldı.

Den Haag kentindeki çadır eylemi Salı günü saat 13.00'te saygı duruşu ile başladı.

Üç gün sürecek çadır eyleminin ilk günü bir açıklamada bulunan DEM-NED Eşbaşkanı Hüseyin Yıldız, Kürdistan özgürlük hareketine yönelik saldırıları kınadı.

Yıldız, "ABD gözetiminde ve teşviki ile KDP ve Irak merkezi yönetim arasındaki Şengal anlaşması kabul edilemez" dedi.

Şengal'in özerkliği ve öz savunma güçlerinin tanınmasını isteyen Yıldız, ayrıca Hewlêr yargısı tarafından iki Kürt gencinin, Türk istihbaratçısının öldürdükleri gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmasını da kınadı.

Yıldız, "İdam tehdidi altındaki Kürt yurtseverlerinin hemen serbest bırakılmaları en ahlaki ve adaletli sonuç olur" dedi.

KDP'yi de sert eleştiren Yıldız, "KDP, Kürt kurumları ve Kürdistan için direnenlerle hareket etmelidir. Kürt halkının hiç bir düşmanıyla ucuz-rant üzerinden ilişkilenmemelidir. Medya Savunma Alanlarına tehdit olacak konumlanmadan vazgeçmelidir. Kendi alanlarına çekilmelidir" diye ekledi.

Eylemin ilk günü sloganlar, devrim marşları ve halaylar eşliğindeki sona erdi.

Eylem Çarşamba ve Perşembe günü aynı yerde devam edecek.