Dersim İnşa Kongresi: Aysel Doğan hiçbir koşulda ödün vermedi

Dersim İnşa Kongresi, Aysel Doğan'ı anarak, "Asla duruşundan ve mücadelesinden ödün vermedi" dedi.

Dersim İnşa Kongresi, Barış Grubu üyelerinden Aysel Doğan'ın hastalığı sonucu şehit düşmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürt halkının ve Alevi toplumunun; eşitlik, özgürlük, barış ve adalet mücadelesine bedel vermiş bir görev kadını olan yoldaşımız, mücadele arkadaşımız, büyüğümüz Aysel Doğan’ın Hakk’a yürümesinin derin üzüntüsü içerisindeyiz" denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"O, Dersim'in yeri doldurulamaz bir değeri olarak adeta bir kutup yıldızı gibiydi. Nasıl ki kutup yıldızı dünyanın ekseni ile aynı doğrultuda hareket ediyorsa, hiçbir şekilde ve koşulda yer değiştirmiyorsa ve aynı yönü gösteriyorsa, işte tam da bu noktada Aysel Doğan yoldaşımız da koşullar, şartlar, mekanlar ve mevkiler her ne olursa olsun asla duruşundan ve mücadelesinden ödün vermedi.

Hayatı ya sürgün , yada zindanlarda geçen ama her yerde ülkesinden, halkından ve toplumsal değerlerinden asla taviz vermeyen bir neferdi.

Onun hayatı zor ve çetin olduğu kadar, tavizsiz duruşu ile sevenlerine hep moral olmuştur.

Aysel Doğan yoldaşımız kadın kimliğinin en değerli temsilcilerinden biri olup ardıllarına geride koskoca omurgalı bir yaşam bırakmıştır.

Sevgili Aysel Yoldaşımız;
Kimileri gerisinde bir yaşam öyküsü bile bırakamazken sen kendi yaşam öykünü kendin yazarak, kimsenin insafına ve vicdanına bırakmadın.

Bu nedenledir ki; kaybımız büyük, acımız biz geride bıraktığın halkın için tarif edilemezdir.

Kutsal coğrafyamız, Harde Dewreş Dersim'in Evliyaları ve özgürlük uğruna toprağa düşmüş binlerce şehidimizin mekanında Devr-in daim olsun, halkımızın ve tüm ezilenlerin başı sağ olsun."