Dersim’de virüs tespit edilen köy karantinaya alındı

Mazgirt ilçesine bağlı Riçik (Geçitveren) köyü, 2 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı, 64 kişinin yaşadığı Riçik (Geçitveren) Köyü, İstanbul’dan gelen bir ailenin iki ferdinde koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantina altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Adana’da yaşayan H.D. isimli yurttaş İstanbul’a giderek annesi ve kardeşini alıp yaklaşık 15 gün önce köye geldi. 4 gün önce rahatsızlanması üzerine ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan H.D.’de koronavirüs tespit edildi. Ailenin diğer bir ferdi olan S.D.’nin de önceki gün rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede test sonucunun pozitif çıkması üzerine aileden geriye kalan 4 ferdi dün ambulanslarla şehir merkezindeki Devlet Hastanesi’ne götürülerek karantinaya alındı. Köy ise, giriş ve çıkışlara kapatılarak karantinaya alındı.

Köyün karantinaya alınması sonrası sağlık ekipleri köylülere maske ve eldiven dağıttığı öğrenildi.

Riçik Köyü adına kayıtlı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Köyümüzdeki korona virüsü vakaları tespit edilmiş ve vaka tespit edilen hastalar hastaneye kaldırılmıştır. Köyümüz tedbir amaçlı giriş, çıkışlara kapatılmış ve sağlık ekibi tarafından karantinaya alınmıştır. Bu üzücü olaydan dolayı başta hastalarımıza, yakınlarına ve tüm köyümüze geçmiş olsun dileriz.  Bu süreçte köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmamalarını rica ederiz.”