GÖRÜNTÜLÜ

Dest-Dan Kadın Meclisi: 6 Ocak’ta alanlardayız

Dest-Dan Kadın Meclisi üyeleri, Paris katliamlarına karşı 6 Ocak yürüyüşüne çağırdı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de faaliyet yürüten Dest-Dan Kadın Meclisi üyeleri, 6 Ocak’ta "Paris Karanlıkta, Adalet Nerede!" şiarıyla Hermannplatz Meydanı'nda başlayacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Çağrıda, "9 Ocak 2013 tarihinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in Fransa’nın başkenti Paris’te MİT tarafından katledilmesinin 11. yılında faillerinin açıklanması için alanlara çıkacağız. Türk devletinin yargılanmasının önüne geçilmiştir. Fransa devletinin dava dosyasına getirdiği zırh ile 23 Aralık 2023 tarihinde ikinci Paris katliamına zemin hazırlanmıştır" denildi.

"Biz Kürt kadınları olarak ilmek ilmek işlediğimiz devrimi dünya kadınları ile birlikte yükseltmeye devam edeceğiz" vurgusunda bulunan kadınlar, "Kadınlar olarak, erkek egemen sistemin akıl ürünü olan kapitalist sisteme karşı Demokratik Konfederalizm etrafında kenetlenerek katliamcı, talancı, milliyetçi, dinci zihniyetinizi boşa çıkartacağız. 6 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de Berlin-Hermannplatz Meydanı'nda bir araya gelerek adalet arayışımıza devam edeceğiz" diye kaydetti. 

FED-KURD’DAN YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

FED-KURD da yaptığı yazılı bir açıklama ile Berlin’de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Kürt halkının katliamın 11. yılında adalet arayışını devam ettirdiği belirtilen açıklamada, “Her defasında demokrasi, özgürlük ve insan haklarından bahseden Avrupa devletleri, özelde Fransa devletinin bu tutumu katliamı yapanlar ile ortaktır. Kürt Halkının özgürlük ve demokrasi arayışına katliamlar ile cevap verilmekte ve bugüne kadar faillerin cezalandırılmaması Kürt halkını yaralamaktadır. Bizler bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 6 Ocak 2024 tarihinde saat 11.00’da Berlin Hermannplatz’da yapacağımız yürüyüşe adaletten, demokrasiden yana olan herkesi bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.