Die Linke Eş Başkanı: Türkiye'ye silah satışları durdurulmalı

Kürt ve çeşitli halklardan temsilcilerle bir araya gelen Die Linke Eş Bakanı Bernd Riexinger, "Almanya Türkiye'ye silah satışlarını durdurmalı ve Erdoğan’ın despot tutumuna karşı durmalı" dedi.

Almanya'nın Sol Partisi (Die Linke) Eş Başkanı Bernd Riexinger, Essen Kürt Derneğinin, Dünya Barış Günü vesilesiyle organize ettiği yemekli toplantıda Kürt ve çeşitli halkları temsil eden organizasyonlarla Demokratik Kürt Toplum Merkezi DKTM'de buluştu.

Toplantının açılış konuşmasını Kürt Derneği adına Yılmaz Gültekin yaptı. Gültekin, kadın katılımını esas alan demokratik örgütlenme modellerini örnek vererek, azınlıkların temsiliyetinin yerel yönetimlerdeki önemine vurgu yaptı.

Die Linke’nin belediye encümen adayı Theresa Brücker de bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, fraksiyon adına kültürel ve toplumsal çalışmalar yapan Heike Kretschmer ise seçilmesi durumunda ortak çalışmaları büyüteceklerini söyledi.

Daha sonra, Tamiller, Filistin Derneği, Anti Rasist Telefon, İranısche Gemeinde, Seebrücke Essen Organisation, Afrikanische Ost-Somalische Verein Essen, Filistin kurumu, Kürt Enstitüsü ve Rojava temsilcileri, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

'ERDOĞAN'A KARŞI DURMALIYIZ'

Die Linke Eş Genel Başkanı Bernd Riexinger ise "Özgür bir yaşam için savaşa karşı olmalıyız. Almanya Türkiye'ye silah satışlarını durdurmalı ve Erdoğan’ın despot tutumuna karşı durmalı. Çünkü halkların sorunlarına çözüm bizim için önemli. Özellikle ırkçı yapıların burada büyümesi ve farklılıklara saldırması gündemde. Buna karşıyız. Ama aynı zamanda ev bulma, iş bulma ve kadına karşı yapılan sosyal ırkçılık da var" dedi.

'ALMANYA GELİŞMELERE SESSİZ KALAMAZ'

Riexinger, ana dil eğitimlerinin önemine ve mültecilerin sorunlarına da değinirken, "Sorunlarda farklı halkları, renkleri sorumlu görme yerine dayanışmayı geliştirmeliyiz" diye belirtti.

Riexinger, AKP-MHP iktidarının siyasi soykırım uygulamalarına da dikkat çekerek, Kürt siyasetçilerin rehin tutulduğunu vurguladı ve "Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmeleri gördüğü halde sessiz kalan Alman hükümetini eleştiriyoruz" diye belirtti.

Die Linke Eş Başkanı Bernd Riexinger, Türk devletinin Libya'da yaptıklarını da kabul etmeyeceklerini dile getirdi.