Direnişle adım adım Strasbourg’a…

Basel-Strasbourg uzun yürüyüşü 4’üncü günde devam ediyor. Adım adım Strasbourg’a doğru yürüyen uzun yürüyüşçüler, direnişte olan açlık grevi eylemcilerini selamlıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komployu 20. yılında protesto etmek ve tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde devam eden açlık grevi direnişlerine destek vermek amacıyla Basel’den Strasbourg’a yapılan uzun yürüyüş devam ediyor.

Uzun yürüyüşün dördüncü etabı, sabah saatlerinde Fransa’nın Meyenheim kentinde, diğer günlerde olduğu gibi Çerxa Şoreşê marşıyla başladı. Eylemciler hep bir ağızdan “Öcalan’a özgürlük”, “Yaşasın zindan direnişi” sloganlarını attı.

“Tecridi kıralım, Faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” sloganıyla yapılan yürüyüşe Salı günü PYD’liler öncülük ederken, aynı zamanda Öcalan üzerindeki tecride ve açlık grevlerine dikkat çeken pankartlar taşındı.

Leyla Güven ve diğer açlık grevindeki eylemcilerin direnişini selamlayan uzun yürüyüşçüler, “Direniş tecridi kıracak” mesajı veriyor.

‘DİRENİŞ BÜYÜTÜLMELİ’

Söylenen özgürlük marşları eşliğinde yürüyüşlerine devam eden eylemciler, aynı zamanda sık sık tepkilerini ortaya koymak amacıyla “Terörist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Katil Erdoğan” sloganları atıyor.

Siyasetçiler, sanatçılar, sürgündeki HDP milletvekilleri ve belediye başkanları, farklı kurum ve örgüt temsilcilerinin aralarında olduğu çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte, Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için direnişin daha da büyütülmesi yönünde sık sık çağrılar yapılıyor.

‘TECRİDE KARŞI YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDECEK’

Öcalan’ın 20 yıllık İmralı direnişine dikkat çekilen yürüyüşte, Öcalan’ın şahsında Türkiye ve Ortadoğu halklarına yönelik bir tecrit uygulandığı belirtiliyor.

Organizatörler, bu amaçla birçok farklı kesimin bu yürüyüşte yer aldığına dikkat çekerken, Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar eylem halinde olacaklarını vurguluyor.

60 KM YÜRÜDÜLER 20 KM İÇİN YOLDALAR

3 günde toplam da 60 km yol yapan uzun yürüyüşçüler, dördüncü gün 20 km yürüdükten sonra akşam saatlerinde Fransa’nın Colmar kentine varmayı hedefliyor.