Dortmund’da şehitler anması

Dört Kurdistan özgürlük şehidinin anıldığı etkinlikte konuşan Ferhat Xizginos’un abisi Zana Yanar, bir halkın onuru olan şehitlerin gerçekliğini önderlik tarzıyla ele alınması gerektiğini belirtti.

Almanya’nın Dortmund kentinde, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı savaşırken farklı tarihlerde şehit düşen Kurdistan Özgürlük Gerillalarından Ferhat Xizginos (Mehmet Yanar), Karasungur Kanîreş (Zübeyir Teymuroğlu), İsyan Brûsk (Azad Turan) ve Savuşka Amed için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı anmaya katılan Ferhat Xizginos’un abisi Zana Yanar, bir halkın onuru olan şehitlerin gerçekliğini önderlik tarzıyla ele alınması gerektiğini belirtti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın PKK’nin öncü şehitlerinden Haki Karer’in şehadetine karşılık PKK’yi kurduğunu hatırlatan Yanar, şehitleri sahiplenmenin doğru yolunun mücadeleyi büyütmekten geçtiğini vurguladı.

Daha sonra kardeşi üzerine yazdığı şiiri okuyan Zana Yanar, konuşmasını şehitlere layık bir mücadele vereceklerini dile getirerek sonlandırdı.

Ardından Karasungur Kanîreş’in ailesi adına Nurten Teymuroğlu söz aldı. 2014 yılında saflara katılan şehit Karasungur’un, Kürt halkının dilini, kültürünü, onurunu savunmak için mücadele edip şehit düştüğünü ifade eden Nurten, şehitlerin mücadelesini devralıp mutlaka başarıya taşıyacaklarını söyledi.

Anmada farklı Kürt kurumları adına da konuşmalar yapıldı. Şehit Aileleri Kurumu adına söz alan Ali Konkurt, şehadetlerin önünü almanın yolunun mücadeleye daha fazla sahip çıkarak, Kürt halkının özgürlüğünü sağlamaktan geçtiğini, ancak bu şekilde şehitlere layık olunabileceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösteriminin yapıldığı anma, “Şehîd namirin” sloganıyla son buldu.