Dortmund’da tutsaklarla dayanışma eylemi

Dortmund’da Türk devletinin hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm tutsaklara yönelik zulmüne dikkat çeken KOMAW üyeleri, sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği (KOMAW), Türk devletinin cezaevlerinde tutsaklara yönelik işkence ve ağır tecrit uygulamalarına ve yüzlerce hasta tutsağın durumuna dikkat çekmek amacıyla Almanya’nın Dortmund kentinde miting düzenledi.

KOMAW adına yapılan açıklamada hapishanelerin ölüm evlerine dönüştürüldüğü belirtilerek, Türkiye İnsan Hakları Derneği’nin verileri aktarıldı. 2021 yılında sadece İç Anadolu bölgesinde 9 tutsağın yaşamını yitirdiği, İHD İstanbul Şubesinin 20 cezaevini kapsayan 3 aylık raporunda  3 bin 118 hak ihlalinin tespit edildiği hatırlatıldı.

Demans hastalığı nedeniyle sağlık durumu daha da kötüye giden siyasetçi Aysel Tuğluk’un da kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayacak derecede olduğu ifade edilerek serbest bırakılması istendi.

Van ve Amed’de nöbeti devam ettiren tutsak ailelerinin de selamlandığı eylemde, kamuoyunun sessizliğinin AKP-MHP yönetiminin insanlık düşmanı uygulamalarına cesaret verdiği ifade edildi.

Açıklamada “Faşist Türk devletinin bu insanlık suçuna karşı sessiz kalarak suça ortak olmayalım, aksine buna karşı enternasyonalist görev olarak, insani ve demokratik ortak mücadeleye aktif katılalım ve birlikte yürütelim!” çağrısı yapıldı.