GÖRÜNTÜLÜ

Draguignan ve Esslingen'de Newroz: Önder Apo'ya özgürlük!

Draguignan ve Esslingen'deki Newroz kutlamalarında, "Önder Apo'ya özgürlük" mesajı verildi, gerilla selamlandı.

NEWROZ

Draguignan'da Ciwanen Kurdistani en Fransa (CKF) üyesi gençler öncülüğündeki yürüyüşe yüzlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK bayrakları ve meşaleler ile katıldı.

Halk sık sık "Bijî Serok APO”, ”Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Berxwedana YPG” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları attı.

Halk, gerillanın SİHA'lara karşı geliştirdiği sistemini selamladı.

PTT önünde başlayan yürüyüş, Draguignan Valiliği önünde sona erdi.

ESSLINGEN KALESİ AYDINLANDI

Almanya’nın Esslingen kentinde gençler Newroz’u meşaleli yürüyüşle kutladı. Esslingen Kalesine yürüyen Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Önder APO’nun özgürlüğü için mesajlar verdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) öncülüğündeki kutlamada erbane ve stranlar eşliğinde halay çekildi.
Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) adına yapılan açıklamada, "Faşizmin ve sömürgeciliğin acımasız bir savaşla etnik temizlik gerçekleştirmeye niyetlendiği bir dönemde 2024 Newrozu'nun kutlandığı” belirtildi, Türk devletinin işgal ve savaş politikalarına dikkat çekildi. Açıklamada, Almanya devletinin Kürt politikasına da tepki gösterildi.

KON-MED'in açıklamasında, Almanya’nın Abdullah Öcalan'ın müzakere şartlarının sağlanması için Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği nezdinde girişimlerde bulunması gerektiği belirtildi.

Newroz kutlaması açıklama sonrası meşaleli yürüyüşle devam etti. Bahnhof caddesi boyunca yürüyüş gerçekleştiren halk, meşaleler ile Esslingen Kalesi'ni aydınlattı.