Drancy’de faşist saldırıya karşı binlerce Kürt yürüdü

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde polis baskısı ve ırkçı-faşist saldırılara karşı binlerce kişi sokaklara çıktı.

Saat 13.00’te Drancy Belediyesi önünde bir araya gelen binlerce Kürt ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir posteri ile yürüdü.

Yürüyüşte gençlik hareketi TCŞ’nin “Werin cenga azadi yê” , “Cenga azadiyê geş bike, Rêber Apo azad bike” pankartları da taşındı.

Kadınlar ve gençlerin yoğunlukta olduğu yürüyüşte sık sık “Bijî Serok Apo” , “Bijî berxwadana gelê Kurd” ve “Drancy faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.

Müzikler eşliğinde yaklaşık iki saat boyunca yapılan Bobigny banliyösüne kadar sürdü.

Yürüyüşün son durağında Fransa Demokratik Kürt Konseyi CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp bir konuşma yaptı.

Demiralp, “Son zamanlar sistematik bir şekilde Kürtlere karşı saldırılar oluyor” diye hatırlattı.

“Tabi Önderliğimizin bize ne kazandırdıklarını bilmiyorlar” vurgusunda bulunan Demiralp, Kürtlere yönelik kirli kararlardan vazgeçilmesini istedi.

Demiralp, “Kimse bizi bu yoldan döndüremez, bunu anlayacaksınız. Biz Kürtler kendimizi savunabiliriz. Fransa devleti ve ona bağlı polisleri ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Biz Kürt özgürlük mücadelesini yürütüyoruz. Artık bu faşist çetelere müsaade etmeyeceğiz. Mücadelemiz tüm kararlıyla devam edecektir” diye ekledi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

Drancy’deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne 24 Şubat günü Fransız polisi baskın düzenlemiş, bir gün sonra da Türk faşistleri saldırıda bulunmuştu. Irkçılar Türk bayrağı ile derneğe girmeye çalışmış, ancak Kürtlerin müdahalesiyle engellenmişti. Saldırı sonucunda üç Kürt yaralanmıştı.