Drancy DTM’ne saldırılara karşı basın açıklaması

Drancy Demokratik Toplum Merkezi’nin Hem Fransa hem de faşist Türklerin saldırısına uğramasına tepki gösterilen basın açıklamasında, bu amaçla yarın Drancy Belediyesi önünde yapılacak büyük yürüyüş için çağrı yapıldı.

Paris’in Drancy banliyösünde Demokratik Toplum Merkezi’ne 24 Şubat günü Fransa polisinin baskın düzenlemesi ardından bugün de Türk faşistleri saldırı girişiminde bulundu. Saldırılara karşı Drancy DTM önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını yapan Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Necmettin Demiralp, yarın saat 13.00’te Drancy’de düzenlenecek protesto yürüyüşüne çağırdı.

Eşbaşkan Demiralp şunları vurguladı: "Üç gün önce Fransız polisleri tarafından derneğimiz basıldı, bu başlı başına hukuksuzluk örneğidir. Bugün de bir faşist saldırı gerçekleşti; bunlar tesadüf değildir. Avrupa'daki Kürt halkını kriminalize etmek istiyorlar. Yetmiyormuş gibi Fransız polisler de üstümüze geliyor. Ama biz faşizmin her biçimine karşı direneceğiz. Dün de direndik, bugün de direneceğiz. Güçlüyüz, kararlıyız. Bu derneklerimizi kimsenin gücü ile kurmadık; kendi gücümüzle, şehitlerin kanı ile kurduk. Mücadelemizi daha da büyüteceğiz, çünkü biz haklıyız. Üç arkadaşımızı Paris'in ortasında katlettiler. Ne istiyorlar bizden? Yeter artık! Kürt halkının haklarını savunun. Bize dost olmadığınız gibi düşmanlıkta yapmayın!"

Drancy DTM Eşbaşkanı Zerrin Serhed de saldırılara tepki göstererek, yarın (27 Şubat Pazar) saat 13.00’da Drancy Belediyesi önünde düzenlenecek büyük yürüyüşe çağırdı.

Eylem, açıklamalar ardından atılan sloganlarla sona erdi.