Dresden’de tecrit gündemli halk toplantısı

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm“ hamlesi kapsamında Dresden’de halk toplantısı düzenlendi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Köln’de yapılacak kitlesel yürüyüşün önemi dile getirildi.

Almanya’nın Dresden kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve fiziki özgürlüğü için özgürlüğü için 17 Şubat günü Köln’de gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe ilişkin halk toplantısı yapıldı.
Mala Jina ve Dresden Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) organizesiyle gerçekleştirilen toplantıda Eşbaşkan Bekir Apak katılımcılara teşekkür ederek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün yakın olduğunu belirtti.

KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ve Avukat Mahmut Şakar katılımıyla gerçekleşen halk toplantısında ilk sözü KCDK-E Eşbaşkanı aldı.

Zübeyde Zümrüt, şunları söyledi: “Mücadeleyi yürütecek olanlar diasporada yaşayan halkımızdır. Komplo’nun 25’inci yılını temsilen 25 kişi Paris’ten başlayarak Strasburg’a yürüyor. Önemli ve anlamlıdır. Tecridin 25’inci yılında 25 kişiyle 25 gün boyunca mücadeleyi yükseltmek için yürüyorlar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması gerekiyor. Aynı zamanda 17 Şubat’ta Köln’de yapacağımız yürüyüşe de aktif katılım sağlamamız gerekiyor.” 

Mahmut Şakar ise, “4 Şubat 1999 yılında yeniden inşa edilen İmralı adası, Yüksek Güvenlikli Cezaevi olarak inşa edildi. Uluslararası Komplo ile İmralı sisteminin ortak bağını da buradan görebiliyoruz” dedi.

İmralı işkence sisteminin hukuki boyutunu açıklayan Şakar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998 yılından günümüze gelişen Uluslararası Komplo’yu, geliştirdiği demokratik uygarlık paradigmasıyla boşa çıkardığını söyledi.