Düsseldorf’da NRW Parlamentosu önünde kitlesel eylem

Duisburg ve Bonn kentlerinde başlatılan uzun yürüyüşler Düsseldorf'ta devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yapılan uluslararası komployu protesto etmek amacıyla 7 Şubat günü Almanya'nın Duisburg ve Bonn kentlerinde başlatılan uzun yürüyüşler her iki kolun buluştuğu Düsseldorf kentinde devam etti.

Eylemde uluslararası komplo ve Öcalan'a uygulanan hukuk dışı tecrit protesto edilirken DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in öncülüğünde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişleri de selamlandı.

Saat 12.00'da Düsseldorf Kürt Toplum Merkezi önünde başlayan yürüyüş Düsseldorf Merkez Tren İstasyonu önünde Duisburg ve Bonn kentlerinden gelen grupların birleşmesiyle “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Öcalan'ı özgürleştirelim” şiarıyla gerçekleştirildi. Buradan sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen kitle NRW Eyalet Parlamentosu önüne kadar yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Nasır Yağız ve Avrupa kentlerinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişinde olan eylemcilerin fotoğraflarının olduğu dev pankartla yürüyen eylemciler sık sık “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü!”, “Yaşasın halkların dayanışması”, “Leyla Güven haklıdır, tecrit kaldırılmalıdır”, “Direnenlere selam olsun”, “Kahrolsun faşizm” sloganları attı.

NRW Eyalet Parlamentosu önünde düzenlenen mitingde Almanya'nın Duisburg kentinde 28 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişinde olan Kürt yurtsever Mustafa Tuzak bir konuşma yaptı. Konuşmasına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Leyla Güven öncülüğünde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişi yürüten direnişçileri selamlayarak başlayan Tuzak, bedeli ne olursa olsun direnişini devam ettireceğini ve bu direnişin mutlaka başarıya ulaşacağını belirtti. “Haklıyız, kazanacağız” diyen Mustafa Tuzak başta kadınlar ve gençler olmak üzere direnişin güçlü sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

Çok sayıda bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığı yürüyüş sloganlarla sona erdi.