Düsseldorf’ta 7 bin kişiyle 7 bin metrelik insan zinciri çağrısı

Almanya Demokratik Kürt Kadınlar Birliği (YJKE), tecride ve açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla 11 Mayıs günü Düsseldort’ta 7 bin kişiyle 7 bin metrelik insan zinciri oluşturmaya çağırdı.

YJKE yaptığı yazılı çağrıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı yürütülen açlık grevi eylemleri ve ölüm orucuna dikkat çekerek, “30 devrimci Kürt tutsağın açlık grevi eylemlerini ölüm orucuna çevirmeleri direnişi yeni bir aşamaya taşımıştır” dedi.

Her an can kayıplarının yaşanabileceği endişesini dile getiren YJKE, “Kürt Anaları evlatlarını kaybetmemek için cezaevleri önünde direnirken her gün faşizmin saldırılarına maruz kalmakta ve yerlerde sürüklenmektedirler. Tüm bunlara karşı ise uluslar arası kurumlar sessizliğini korumaktadır” diye belirtti.

Açıklamada, “Özellikle cezaevlerinden yaşanan insan hakları ihlallerinin giderilmesi konusunda birinci dereceden sorumlu olan CPT, Uluslararası Af Örgütü ve Avrupa Konseyinin bir an önce hareket geçmesi gerekiyor. Mevcut kurumların sessizliği biz Kürt kadınlarını ve Kürt halkında çok büyük endişe yol açıyor” ifadelerin kullanıldı

7 bin açlık grevcisinin ve anaların taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini kaydeden YJKE, şunları belirtti “Ayrıca kendi hukukunu da ihlal ederek asıl görevini yapmayan CPT'nin sessizliği AKP – MHP faşizminin güç almasını sağlamaktadır. Bizler Almanya Kürt Kadın Hareketi olarak bir kez daha ölümlerin yaşanmaması, barışın ve adaletin sağlanması için CPT ve Avrupa kurumlarını açlık grevi eylemcilerinin taleplerine kulak vermeye Kürt sorununun çözümünün baş aktörü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması için girişimde bulunmaya çağırıyoruz.”

Açıklama şu çağrı ile son buldu: “Bu temelde tüm kadınları, halkımızı, sosyalist ve kendisine insanım diyen vicdan sahibi herkesi özgürlük için 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 10.00'da Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılacak olan ve 7000 açlık grevi direnişçisini temsil edecek Almanya Merkezi insan zinciri eylemine katılmaya çağırıyoruz. Anaların da belirttiği gibi direne direne kazanacağız, kadınlar ve halkların ortak mücadelesi başarı getirecektir.”