Almanya ve Kıbrıs'ta Diriliş Bayramı kutlandı-YENİLENDİ-I

Almanya’nın Duisburg, Hamburg, Nürnberg ve Kıbrıs'ın Limassol kentlerinde düzenlenen bir etkinlikle 15 Ağustos Diriliş Bayramı kutlandı.

DKTM’de düzenlenen kutlamanın yapıldığı salon Mahsum Korkmaz (Agit), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Mam Zeki Şengali, Mahir Atakan ve şehitlerin posterleriyle donatıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada yapılan konuşmada 15 Ağustos’un Kürt halkı için bir milat olduğu belirtildi.

Mam Zeki Şengali (İsmail Özden), Erdal (Engin Sincer), Mahsum Korkmaz (Egîd) Atakan Mahir (İbrahim Çoban) ve Agit Garzan (Murat Kalko) anıldığı konuşmada Cenga Heftanin direnişi de selamlandı.

Korkmaz’ın “Ey Eruh seni hiç kimse tanımazken bundan sonra tüm dünya seni ve senin şahsında tüm Kürdistanı tanıyacaktır" sözüne vurgu yapılan konuşmadan sonra, şehit Akif Doğan'nın ablası Yade de bir konuşma yaptı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden kutlamada sık sık “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerilla” sloganları atıldı

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de 15 Ağustos Diriliş Bayramı kutlandı.

Volkspark’ta düzenlenen kutlama saygı duruşu ile başladı.

DKTM Eşbaşkanları Şadiye Küçük ve İmam Cömert yaptıkları konuşmada ilk kurşunun aynı zamanda köle kişiliğe sıkıldığını belirtildi.

Kutlama Ozan Siyabend’in direniş stranları ve çekilen halaylarla devam etti.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde Diriliş Bayramı kutlandı. Medya Halk Evi salonunda düzenlenen kutlamanın yapıldığı salon Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Mahsum Korkmaz (Egîd) ve şehitlerin posterleriyle donatılırken, etkinlik Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Kutlama da yapılan konuşmalarda 15 Ağustos atılımının 36. yıldönümünde “Başta dört parça Kürdistan ve Avrupa’daki halkımız olmak üzere bütün halkımızı işgal saldırılarına karşı bir olmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” denildi.

Kutlama sinevizyon gösterimi ardından, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerilla” sloganlarıyla sona erdi.

LİMASSOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde ise Torodos dağları eteklerinde Kürdistanlılar bir araya gelerek

15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı kutladı.

Theofilos Kürt Halk Meclisi öncülüğünde Kato Petra Alanı’nda panayır şeklinde yapılan kutlamaya dört parça Kürdistan’dan çok sayıda kişi katıldı. Diriliş Bayramı’nı kutlayan afiş ve pankartların yer aldığı alanda, PKK, YPG ve YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Komutan Egîd’in (Mahsun Korkmaz) posterleri asıldı.

Sık sık’ Biji PKK’, ‘Biji gerilla’, “Biji berxwedana Heftanin” sloganlarının atıldığı meydanda kadın ve gençler ulusal kıyafetleri ile kutlamaya renk kattı.

Burada yapılan konuşmalar da 15 Ağustos’un Kürt halkının diriliş ve özgürlük ruhunun yeniden filizlendirdiği gün olduğu vurgulanarak, “15 Ağustos köleliğe, zulme, faşizme ve kimliksizliğe karşı bir milattır. Bir halkın inkarına yok sayılmasına ve soykırıma uğratılmasına karşı bir diriliş ruhudur 15 Ağustos. Bu ruh Başkanı Apo öncülüğünde Egîdlerin büyük kahramanlıkları ile bugün tüm Kürdistan ve Ortadoğu’da milyonların özgürlük bilinci ve iradesine dönüşmüştür” denildi.

Konuşmaların ardından Theofilos Kültür Merkezi’ne bağlı sanatçılar ve çocuk korosu sahne alarak kitleyi coşturdu. Halaylar çeken kitle sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.