Duisburg’da Ermeni Soykırımı yıldönümü protestosu

1915 Ermeni Soykırımı yıldönümünde Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi.

Almanya'nın Duisburg Kentinde ADGB bileşenleri tarafında Ermeni Soykırımı’nın 106. yılı ve işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları ile şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim için eylem yaptı.

Duisburg-Forum önünde başlayan eylem, saygı duruşu ile başladı. Eylemde FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever, HDP Cizre Belediye eski Eşbaşkanı Leyla İmret, ADGB adına ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan ve Avrupa Ermeni Konseyi Sözcüsü Dr. Raffi Bedikan birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda şunlara dikkat çekildi: 

"24 Nisan 1915'te gerçekleşen Ermeni Soykırımı’nın bugün 106. yılı. Bu tarihte Ermeni toplumunun önde gelen aydın ve siyasetçilerinden oluşan yüzlerce kişi ya tutuklandı ya sürgüne gönderildi, yüzbinlerce Ermeni katledildi. Anadolu’nun kadim halklarının torunları olarak, Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşiyoruz. Ermeni ve Süryani halklarının acısını paylaşıyoruz. Yaşanmış olan insanlık trajedisini yüreğimizin derinliklerinde hissediyor, o süreçte katledilen tüm insanları saygıyla anıyoruz.” 

Eylemde işgalci Türk devletinin Başurê Kürdistanı işgal saldırıları da protesto edildi. 

Sık Sık, “Şehit namirin”, “Katliamlara ve soykırımlara son”, “İşgalci güçler Kürdistan’da

defol" sloganları atıldığı eylemde, şehit Sinan Dersim’in posteri taşındı.

Etkinlik, Pazar günü Duisburg DKTM de yapılacak olan Şehit Sinan Dersim'in anma etkinliğine katılım çağrısıyla son buldu.