Duisburg’da gençler: Önder Apo’nun doğuşu bizim doğuşumuzdur

Almanya’nın Duisburg kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73. doğum gününü kutlamak için “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Almanya’nın Duisburg kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri, “Di sala serkeftinê de werin cenga azadiyê” şiarıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Saat 15.00’da Duisburg Merkezi Tren İstasyonu önünde toplanan gençler, Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yürüyüşe başladı.

“Önder Apo’ya özgürlük” yazılı Abdullah Öcalan’ın posterleri ve pankartlar taşıyan gençlerin yürüyüşüne enternasyonalist gençler de katıldı.

Eyleme katılan enternasyonalistler, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Önder Apo’nun 73. doğum yılını kutluyor ve fiziki özgürlüğünü talep ediyoruz” dedi.

Duisburg sokaklarında yürüyen gençler, yeşil, sarı ve kırmızı meşaleler yaktı ve “Es Lebe Öcalan”, “Es Lebe PKK”, “Bijî Serok APO” ve “Ciwan Fedaiyên Rêber Apo ne” sloganları attı.

Havai fişeklerle eylemlerini sürdüren gençlerin eylemine çevre halk yoğun ilgi ve destek gösterdi.

Gençlik örgütleri adına yapılan ortak açıklamada ise şöyle denildi: “Önder Apo’nun 73. doğum yılı başta Önder Apo olmak üzere, tüm Kürdistan devrim şehitlerine, cezaevlerinde bulunan yoldaşlarımıza ve özgürlük savaşçılarına kutlu olsun. Biz inanıyoruz ki Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanacak ve tüm halklar Önder Apo sayesinde özgürlüğüne kavuşacak. Yok edilmek istenilen gençlik ise Önder Apo’nun paradigması sayesinde ayakta duracak ve mücadelesini sürdürecektir.”

Yaklaşık iki saat boyunca süren yürüyüş, merkezi tren istasyonu önünde halay ve sloganlarla sona erdi.