Duisburg’da halk toplantısı

Almanya’nın Duisburg kentinde  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük kampanyası çerçevesinde bir halk toplantısı düzenlendi. 

Duisburg DKTM Tarafında DKTM salonununda yapılan Halk Toplantısına çok sayıda kişi katıldı.

Şehitler için yapılan saygı duruşuyla başlayan Halk Toplantısının açılış konuşmasını Musur Aslan yaptı. Ardından KCDK-E adına Yüksel Koç da katılımcılara seslendi.

"Kürt Halk Önderi Reber APO üzerinde 21 yıldır en ağır insanlık dışı tecrit uygulanıyor. İmralı’ da uygulanan tecritle Kürt halkının tümü tecrit altına alınmış, tecritle birlik de Kürt halkı nefessiz bırakılmaya çalışılmaktadır" diyen Koç, İmralı'nın Kürdistan'da yürütülen savaşın merkezi olduğunu ve İmralı sistemini doğru kavramadan Kürdistan'da hiçbir mücadele, direniş, politika geliştirilemeyeceğini söyledi. 

"Bugün Kürt Özgürlük Hareketine Güney'den, Rojava'dan, Şengal'den çıksın diyenler özünde Önder APO’ ya saldırmakta, Onun paradigmasını, örgütünü etkisiz hale getirmeye çalışmaktadır" diyen Koç devamla şunları söyledi: "Önderlik bir halkın dirilişi, var oluşu olarak vardır, Önderliğe dönük her saldırı bir halkın varoluşuna saldırıdır. Bugün işbirlikçi çevrelerde Önderliğe yapılan saldırılar doğru anlaşılmalı buna gereken tepki ve tavırlar zamanın da konulmalıdır. Kürdistanlılar başta olmak üzere tüm devrimci ve demokrasi yanlısı halkları Başkan Apo'ya sahip çıkmaya ve özgürlükçü, ekolojik, özgür kadın çizgisi temelinde Önderlik paradigması etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz."

Halk toplantısı "Biji  Serok Apo" sloganlarıyla son buldu.