Duisburg'da uzun yürüyüş 2. gününde

Tecride karşı Duisburg'da başlatılan uzun yürüyüş 2. gününde.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişçileri ile dayanışmak amacıyla Almanya'nın Duisburg kentinden başlayan uzun yürüyüşün 2. gününde Duisburg Merkez Tren Garı önünden hareket edildi.

Duisburg'da başlayan uzun yürüyüşün hemen sonrasında Duisburg DKTM Alman polisi tarafında basılarak, DDKTM'de açlık grevi sürdüren Mustafa Tuzak gözaltına alınmaya çalışılmıştı. 

PARLAMENTER BÖRNER: KÜRTLERİN YANINDAYIZ

Eylem sonrası Duisburg DKTM'yi ziyaret eden SPD Eyalet Parlamenteri  Frank Börner, Duisburg polisinin bu tutumunu kınadığını, hukuk devletinde bir açlık grevcisine böyle davranılmasının insan haklarına aykırı olduğunu belirtti.

Börner, AKP iktidarının Kürtlere baskısını kınayarak, Leyla Güven ve Avrupa'da yapılan açlık grevcileri ile dayanışma içinde olduğunu, Kürtlerin taleplerinin yanında olduğunu belirtti.

Yürüyüşçüler, yaklaşık 10 kilometrelik ikinci etabı Duisburg-Sittardsberg'den son bulacak. Cumartesi günü Düsseldorf DGB Haus önünde Bonn-Köln kolu ile birleşilip yürüyüşe geçilecek.