Duisburg'daki Kürtler BM’ye yüzlerce mektup gönderildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle Almanya’nın Duisburg kentindeki Kürt kurumları BM Genel Sekreteri’ne yüzlerce mektup gönderdi.

Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) tarafından bir süre önce başlatılan mektup kampanyası devam ediyor.

Kampanya kapsamında dünyanın birçok yerinden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e mektuplar gönderiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda “100 neden” kampanyası kapsamında 3000 üzerinde imza toplayan Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, şimdi de Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) ile birlikte BM’ye mektup gönderme kampanyasını yürütüyor.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi Kadın Meclisi ve DKTM üyeleri bugün Duisburg Postanesi önünde bir araya gelerek topladıkları yüzlerce mektubu BM’ye gönderdi.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi üyeleri, bugüne kadar Duisburg’da 4.000 üzerinde imza toplayıp BM Genel Sekreterliğine yolladıklarını belirtirken, kampanyayı devam ettireceklerini ifade etti.