Durham’da büyük gün için hazırlıklar devam ediyor

Bu yılki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adanan Durham Madenciler Festivaline sayılı saatler kala, on binlerin Durham kentine akışı sürüyor.

Dünyanın en büyük işçi festivali olan Durham Madenciler Festivali’ne sayılı saatler kala, şenlik alanı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile donatıldı. 200 bin kişinin katılması beklenen festivalin birçok etkinliği ise dünden başladı. Festival için çalışan emekçiler de “Artık zamanı geldi, Öcalan’a özgürlük” yazılı tişörtleriyle dikkat çekiyor.

Dünyanın en büyük işçi festivali olan Durham Festivali’nin başlamasına sayılı saatler kala, şenlik alanına kitlenin akışı sürüyor. Bu yıl 134’üncüsü düzenlenecek festival, Britanya’nın en büyük 12 sendikası ve 6 milyon üyenin temsiliyeti ile Öcalan’a adandı.

YARIN BÜYÜK GÜN

Festivalin ikinci günü olan 14 Temmuz’da kentin 200 bin kişiyi ağırlaması bekleniyor. Durham kentinin genelinde üç koldan başlayacak büyük korteje Kürtler öncülük edecek. ‘Öcalan’a özgürlük’ yazılı dev balonlar da yürüyüş kortejinin en önünde yer alacak.

Çeşitli mahallelerde yapılan gösteri, kültürel ve siyasi etkinliğin yanı sıra, on binlerce kişinin şenlik alanında buluşacak. Şenlik alanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ilgili hazırlanan video da sık sık gösterilecek.

Şenlikte ise Britanya’nın önde gelen sosyalist sendika liderleri, temsilcileri ile Öcalan’a özgürlük kampanyası adına konuşmalar yapılacak. İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in de konuşma yapması bekleniyor.

ÖCALAN İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Festival’de Britanya Kürt Halk Meclisi, Londra Kürt Halk Meclisi ve Öcalan’a özgürlük kampanyası da ortaklaşa hazırladıkları Öcalan fotoğraflı binlerce t-şort, broşür ve bildirinin yanı sıra birçok tanıtım ürünü dağıtacak.

ÖCALAN’A ADANDI

Freedom for Öcalan (Öcalan’a Özgürlük Kampanyası) son iki yılda Britanya’da sosyalist sendikalarında sahiplenmesinin ardından, ciddi bir hız kazanırken, kampanya yetkililerinin girişimleri sonucunda bu yılki Durham Madenciler Festivali Öcalan’ın özgürlüğüne adandı.

Britanya Kürt Halk Meclisi ise yaptığı çağrıda bu yılki festivalin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adandığını hatırlatarak, güçlü katılım çağrısında bulundu.