Düsseldorf’ta on binler işgale ve ihanete karşı yürüyor-YENİLENDİ II

Almanya’nın Düsseldorf kentinde buluşan on binlerce kişi Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP ihanetini kınamak amacıyla yürüyor.

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki DBG Haus önünde bir araya gelen on binlerce kişi Türk devletinin 17 Nisan’da başlattığı işgal saldırısına ve KDP’nin ihanetini protesto amacıyla “Kürdistan’ı Savun” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi. 

Siyasetçiler, kadın hareketleri temsilcileri, sanatçılar, sürgünde ve çok sayıda kurum temsilci de yürüyüşe katıldı. 

Taşınan pankart ve atılan sloganlarla işgal ve ihanet kınanırken, işgalci Türk devletinin kimyasal silah kullanması ve uluslararası güçlerin sessizliği de protesto edildi. 

Yürüyüş öncesi KON-MED Eşbaşkanı Züyebde Zümrüt, Güney Kürdistanlı gazeteci Feridun  Kuncirinî, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, PJAK adına İbrahim Alipur, Yaresan Platformu adına Emir Kirmaşan, Die Linke NRW Temsilcisi Jules el-Khatib, Kordinasyona Civaka Êzîdî ya Ewrupa (KCE-Ewropa) adına Çiçek Yıldız ve İran Kadın Hakları Savunucusu İlahe Sadr birer konuşma yaptı.

Yürüyüş öncesi yapılan konuşmalarda şu hususlara dikkat çekildi:

"İşgalci Türk devletinin amacı Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmektir. Özgürlük gerillaları Kürdistan'ın sadece bir parçasını değil, Bakur, Başûr, Rojava  ve Rojava’yı da savunuyor. Gerilla, insanlık onurunu savunuyor. Gerilla direnişine sahip çıkmak insani ve ahlaki bir görevdir. Bugün KDP ve Türkiye el ele tutuşup Kürt halkına saldırıyor. Bu ihaneti hiçbir Kürt ve tarih affetmeyecektir...

Önder Apo felsefesiyle yürüyoruz. Kürdistan işgalcilerin ve hainlerin mezarı olacaktır. Artık işgal ve ihanetin sonu gelmiştir.  Tüm Kürdistan halkını meydanlara akmaya ve özgürlük gerillaların direnişine katılmaya çağırıyoruz."

Eylem NRW Eyalet parlamentosu önünde yapılacak mitingle son bulacak.