Düsseldorf'da binlerin katıldığı Newroz'u polis yasakladı!-YENİLENDİ II

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde biraraya gelen binlerce kişinin kutlamak istediği Newroz, Alman polisi tarafından salgın gerekçe gösterilerek yasaklandı.

Almanya'nın NRW eyaletindeki Düsseldorf şehrinde onlarca Kürdistani ve Türkiyeli kurum tarafından büyük bir Newroz kutlaması organize edildi. Newroz kutlaması, "Garê Ruhuyla Faşizmi Yenelim, Kürdistan'ı Özgürleştirelim" şiarıyla başladı.

Binlerce Kürdistanlının katıldığı Newroz yürüyüşü saat 13.00'da  start aldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Newroz şehitleri Mazlum Doğan ve Zekiye Alkan'ın posterlerinin açıldığı yürüyüşte sık sık, "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana İmralı", "Bijî Berxwedana Rojava", "Jin Jiyan Azadî" ve "Katil Erdoğan" sloganları atıldı. 
Binlerce Kürdistanlı'nın ulusal kıyafetlerle renk kattığı Newroz yürüyüşüne, Türkiyeli ve Alman sosyalist güçler de katıldı. Çerxa Şoraşê marşı ile başlayan yürüyüşte, PKK, KCK, YPG-YPJ bayrakları taşındı. İmralı tecridine tepki gösterilen yürüyüşte, tutsakların açlık grevi direnişi de selamlandı. Binlerce kişi Newroz'un kutlanacağı alana doğru yürüyüşe geçti.

Alman polisi koranavirüs salgınını gerekçe göstererek yürüyüşü yasakladı.