Avrupa’da halk işgal saldırılarına karşı alanlarda-YENİLENDİ-II

Avrupa’nın birçok merkezinde yaşayan Kurdistanlılar, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerini savaş uçaklarıyla bombalayan Türk devletini protesto ediyor.

Türk devletinin Rojava Özerk Yönetim alanlarına yönelik gece başlattığı hava bombardımanına karşı “acil eylem çağrısı” üzerine Kürdistanlı ve dostları meydanlara çıktı.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Duisburg ve Düsseldorf kentlerinde yaşayan Kurdistanlılar, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik uçak saldırılarını duyar duymaz alanlara çıktı.

Kürt renklerini temsil eden sarı kırmızı yeşil flamalar taşıyan halk, “Bijî Berxwedana YPG/YPJ”, “Yaşasın gerilla direnişi” sloganı attı. Alandaki Kürdistanlıların eylemi devam ediyor.

 

DARMSTADT

Protestoların düzenlendiği merkezlerden biri de Almanya’nın Darmstadt kenti.

KCDK-E’nin çağrısıyla alanlara çıkan onlarca Kurdistanlı, şehrin ana tren istasyonu önünde bir araya geldi.

İstasyon içine giren gruplar, “Bijî Rojava”, “Rojava yalnız değildir”, “Katil Erdoğan” sloganları atarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

DORTMUND

Almanya şehirlerinden Dortmund'da da Kurdistanlılar Türk devlet faşizmini protesto etmek için alanlarda.

HAMBURG

İşgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Rojava ve Medya Savunma Alanları’na yönelik gece başlattığı bombardımana karşı Hamburg’da bulunan Halk sokaklara çıktı.

“Frieden Für Rojava Und Surıen”, “Nein Zum Krieg” pankartı açan kitle, sık sık “Bijî  Berxwedana Rojava”, “Bijî Serok Apo”, “Terörist Türkiye”, “Bijî Berxwedana YPG- YPJ” sloganları atıldı. YPG ve YPJ bayrakları taşıyan kitle adına açıklamada bulunan Emin Aluç, AKP-MHP katil rejiminin sivilleri bilinçli bir şekilde hedef aldığını söyledi.
İstiklal’de bombalı saldırının AKP eliyle yapıldığını belirten Aluç, “ Seçimde gideceklerini bilen katil iktidar bomba kurgusu yaptılar. Bu kurgunun altında kalan İşgalci Türk devleti bugün Rojava’ya saldırdı. Bu kabul edilemez. Bu katliamcı işgal saldırısının temel hedefi Kürt halkını ve kazanımlarını imhadır. Biz toprağımıza ve kazanımlarımıza sahip çıkmak adına her yerde halkımızı sokağa çağırıyoruz. Her yerde Rojava Kurdistanı’nı sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Sık sık slogan atan kitlenin Hamburg Hauptbahnof’daki eylemi sürüyor.

SAARBRÜCKEN

Kuzey ve Doğu Suriye ve Başûrê Kurdistan’a Türk devletinin savaş uçaklarıyla bombardımanı Almanya’nın Saarbrücken kentinde protesto edildi.

Gece sokağa çıkan Kurdistanlılar, Saat 01.30 sularında Saarbrücken merkezi tren istasyonu önünde toplandı, Rojava’ya sahip çıktı. Türk devletinin 14 uçakla Rojava’ya saldırı gerçekleştirdiğine işaret eden Kurdistanlılar, “Türk devleti Medya Savunma Alanları’nda nasıl ki gerillanın direnişine çarptıysa Rojava’da da yenilgi alacaktır” vurgusunda bulundu.

Eylem, “Bijî Rojava”, “Diktatör Erdoğan”, “Katil Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da onlarca Kurdistanlı ve enternasyonalist gruplar, Avusturya Parlamentosu önünde bir araya gelerek Türk devletinin saldırılarına karşı yüksek sesle sloganlar attı.

Eylemciler Ringstrasse’yi kısa süreliğine bloke ettikten sonra bugün, Viyana, Innsbruck ve Graz’da düzenlenecek gösterilere yüksek katılım çağrısı yaptı.

Eylemlerin adresleri şöyle:

Viyana

Toplanma yeri: Wiener Oper

Toplanma saati: 12.30

Innsbruck

 Goldenes Dachl

Saat: 14.00

Graz

Volkshaus/Lagergasse 98

Saat: 18:00