Düsseldorf'ta 5 günlük çadır eylemi

Türk devletinin Kürdistan'ı işgal saldırıları ve gerillaya yönelik kimyasal silahlara kamuoyunun dikkatini çekmek ve ilgili kurumları harekete geçirmek amacıyla Düsseldorf'ta bulunan NRW Parlamentosu önünde 5 günlük çadır eylemi başlatıldı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde, NRW (Kuzey Ren Vestfalya) Parlamentosu önünde 5 günlük çadır eylemi başlatıldı.  

Fed-Med NRW Federasyonu ve YJK-E NRW öncülüğünde başlatılan eylem, Türk devletinin Kürdistan'ı işgal saldırıları ve gerillaya yönelik kimyasal silahlara kamuoyunun dikkatini çekmek ve ilgili kurumları harekete geçirmek amacıyla yapılıyor.

Alanda, kimyasal silahlarla katledilen gerilla fotoğraflarının pankartları ve birçok dövizin yer aldığı çadır eyleminin ilk gününde, basın açıklaması yapıldı. 

Türk devletinin kimyasal silahların kullanımına ilişkin okunan bildiriden sonra kurum temsilcileri açıklamalarda bulundu.

İlkin konuşan KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever, “Türk ordusu, Kürt halkına karşı işlediği savaş suçlarında sınır tanımıyor. Yıllardır Tayip Erdoğan liderliğindeki Türk devleti, Kürdistan özgürlük gerillalarına karşı sayısız saldırı gerçekleştirdi ancak başaramadı. Yenilgisini gizlemek için bu kez 23 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’da ihanetçiler yardımıyla dünyaca yasaklı kimyasal silahları kullanıyor. Bu işgal harekatının ötesinde bir saldırıdır. Herkes bu aşağılık saldırılara sessiz kalıyor. Başta Almanya hükümeti olmak üzere Avrupa devletleri ve kimyasal saldırıları yasaklayan kurum ve kuruluşlar bu sessizliği ile savaşa ortak olmaktadır. Bu nedenle tüm insan hakları kuruluşlarının bir an önce bu saldırılar karşısında tepkilerini ortaya koyarak Kürt halkıyla birlikte kimyasal saldırılara karşı durmalarını bekliyoruz” dedi. 

YJK-E NRW adına açıklama yapan kadın aktivisti ise, “Bugün Medya Savunma Alanları'nda gerillaların vermiş olduğu muazzam direniş karşısında güç kaybeden işgalci ve katliamcı Türk devleti, kimyasal silahlarla saldırılara başvurarak katliamcı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Dün Kobanê'de verdiği muazzam direnişle Kürt halkı barbar DAİŞ çetelerini bozguna uğratabilmişse bugün de aynı direniş ruhuyla katliamcı güçleri yenilgiye uğratacaktır. Kimyasal silahlarla nefesimizi kesip umudumuzu kırmak isteyenler, dün Kobanê de dünya halklarının umudu olmayı başarmış Kürt gerillalarının direnişine yenilecektir” ifadelerini kullandı. 

HPG gerillalarına yönelik kimyasal saldırıları şiddetle kınadığını belirten Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi " Bu saldırılara karşı verilecek en büyük cevap, Kürt gençliğinin Zap'ta , Avaşîn'de başlayan direnişe katılarak seferberlik ruhuyla tüm Kürdistan’ı savunmasıdır” vurgusunda bulundu.
Eylemde, “Kimyal Erdoğan", "Terörist Erdoğan“, "Bijî berxwedana gerîla" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. 

Çadır eylemine, bugün 13.00 ila 17.00 saatleri arasında  parlemento önünde devam edilecek.