Düsseldorf’ta altı günlük ‘Öcalan'a özgürlük’ eylemi başladı

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 6 günlük oturma eylemi başladı.

NRW eyaletinin çeşitli şehirlerinden gelen Kürtler Düsseldorf’taki eyalet parlamentosu önünde toplandı.  

Eylem bir basın açıklamasıyla başladı. FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için 6 günlük oturma eylemiyle ‘Zamanı geldi’ hamlesine katıldıklarını söyledi.

Sever, “Önder Apo yaşam sebebimizdir. Önder Apo çizgisi yaşam çizgimizdir bizler Önder Apo özgürleşinceye kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz. Tasfiye konsepti Önderliğimizi tecrit altında tutarak Kürtleri soykırım planını uygulamak istiyor. Buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan ise Kürt halkının dünyada ender görülen biçimde milyonlarca imza toplayarak uluslararası alanda Abdullah Öcalan’ı iradesi olarak beyan ettiğine dikkat çekti.

Aydoğan devamla şunları söyledi: “Öcalan’ın 22 yıldır tecritte tutulmasına rağmen kadın özgürlüğü ekoloji demokratik yönetim modeli başta olmak üzere fikirleri evrenselleşmiştir. 22 yıldır bir işkence sistemindedir sayın Öcalan. Akp iktidarını savaşla ayakta tutmaya çalışıyor tüm toplumu bu tecritle yaşamaya alıştırmak istiyor. Ama bizler nerede olursak olalım bu tecride alışmayacağız sayın Öcalan’ın özgürlüğünü haykırmaya devam edeceğiz. Ne yaparsanız yapın, ‘özgürlük’ demekten vazgeçmeyeceğiz.”

Aydoğan’ın konuşması ardından KON-MED’in bildirisi okundu. Gün içerisinde TEV-ÇAND sanatçıları Cewad Mervani, Reber Serhad, Lokman ve Şirin Şanoger stranlarıyla eyleme renk kattılar.

Eyleme ilk gün Demokratik Toplum merkezleri, YJKE bileşeni kadın meclisleri, NAV YEK, PYD üyesi 80 kişi katıldı.

Eylemin Salı günkü adresi Cornaliusplatz olacak. Saat 12.00-17.00 saatleri arasında yapılacak eyleme konuşmacı olarak KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Siyasetçi Besime Konca ile TEVÇAND sanatçıları Deniz Deman, Ali İkizer, Diyar Dersim, Ozan Şemdin, Serhat Met katılacak.