Düsseldorf'ta binler işgalci saldırılara karşı yürüyor

Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı Düsseldorf'ta bir araya geldi.

Düsseldorf’ta Defend Kürdistan’ın çağrısıyla Almanya’nın dört bir tarafından binlerce kişi, "Bijî Partiya Karkeren Kurdistan" sloganıyla toplandı.

Düsseldorf Hauptbahnhof’ta toplanan binlerce genç, kadın, çocuk, yaşlı Kürdistanlı ve dostları, sloganlarla Leugplatz'a doğru yürüyüşe geçti. Toplanma yerinde özellikle gençler sık sık "Gençlik Apo’nun fedaisidir", "Bijî Berxwedana Metina", "Bijî Serok Apo", "Selam Selam, İmralı'ya bin selam", "Hoch Die Internationale solidaritat", "Berxwedan jiyane” sloganları attı.

Türk devletinin işgalci saldırıları ve KDP'nin işbirlikçi politikalarının protesto edildiği eylemde, Kürt ulusal birliğine de vurgu yapıldı.

Defend Kurdistan öncülüğündeki eyleme çok sayıda Alman siyasi parti ve sendika da katıldı.

'TÜRK DEVLETİ ENGELLENMEZSE BAŞUR DA İŞGAL EDİLECEK'

Buluşma noktasında konuşan Sol Parti Milletvekili Andre Hunko, Başur'a giden barış delegasyonunun engellenmesine tepki gösterdi. Efrîn'de kadınların kaçırıldığına dikkat çeken Hunko, Türk devletinin işgalci saldırılarının engellenmemesi halinde Başur'da da insanlığa karşı suçların işleneceğini söyledi. Hunko, Kürdistanlılarla dayanışmalarının süreceğini dile getirdi.

 Defend Kurdistan ve Düsseldorf Delegasyon Üyesi, Gazeteci Martin Dozer de bir konuşma yaptı. Güney Kürdistan'a gitmek istediklerini ancak Alman devletinin engellediğini belirtti. Türk askerinin DAİŞ çeteleri ile birlikte Kürtlere saldırdığını vurgulayarak, buna karşı önlem alınmaması halinde Güney'in de Efrîn gibi olacağını anlattı.