Düsseldorf’ta işgal saldırılarını protesto yürüyüşü

Düsseldorf’ta Türk devletinin işgal operasyonları protesto edildi. Ermeni soykırımında katledilenler anıldı. Yürüyüş Türk ordusunun hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim’e adandı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na düzenlediği işgal saldırılarını bir yürüyüşle protesto etti. Saat 16.00’da DGB Haus önünde başlayan yürüyüşe Düsseldorf, Köln, Bonn ve Aachen’den Kürdistanlılar ile Alınteri, Yaşanacak Dünya, AGİF, Zola, SKB üyeleri katıldı. Yürüyüşte “Türk devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü kirli savaşı durdurun”, “soykırımlara son”, “Sinan Dersim hakikat arayışçısı ve sevgi dergahının bir müridiydi unutmayacağız”, “Ermeni soykırımını tanıyın” yazılı pankartlar taşındı. 

YÜRÜYÜŞ SİNAN DERSİM’E ADANDI

Yürüyüş 27 Ekim 2020’de Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konsey Üyesi Dolakay Şanlı’ya (Sinan Dersim) adandı. Eylemciler Sinan Dersim’in resimleri, Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), YBŞ bayrakları, Ermeni soykırım kurbanlarını anan dövizler taşıdı.

Halk sık sık “Şehit namirin”, “Sinan Dersim ölümsüzdür”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” sloganlarını attı. 

1915’TEN BUGÜNE SOYKIRIM POLİTİKASI

Eylemde ilk olarak KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur söz aldı. Göksungur şunları söyledi: “Sinan Dersim Avrupa’da halkı için halkıyla mücadele etti. Halkların birleşik mücadelesine inandı son nefesine kadar da bunun büyütülmesi için çalıştı. Onun bayrağını yere düşürmeyeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz. 106 yıl önce başlayan Ermeni soykırımı bugün bir başka biçimde devam ediyor. Halklara, Kürtlere karşı soykırım devam ediyor. Dün ABD’nin soykırımını tanıma telefonu ardından hemen Kürdistan’a işgal operasyonu başladı. ABD’den icazet aldı.

Biz bu saldırının PKK yöneticilerine dair aldığı kararın devamı olduğunu biliyoruz. 22 yıldır İmralı’daki tecridin devamı olduğunu biliyoruz. Ama özgürlükte kararlı bu halk baş eğmeyecek direnişi büyütecek.”

Yürüyüş Cornaliusplatz’da sona erdi. Yürüyüş ardından düzenlenen mitingde MLKP adına konuşma yapıldı. Konuşmada “sömürgeci Türk devleti 1900’lerden bu yana Ermenilere, Kürtlere diğer halklara karşı hep bir soykırım politikası izledi. Soykırım bugün Efrîn’de, Şengal’de, Metina’da devam ediyor” denildi. 

HBDH adına ise bir bildiri okundu. Sinan Dersim’in anıldığı bildiride Ermeni soykırımı anlatıldı. Eylem sloganlarla sona erdi.