Düsseldorf’taki çadır eylemi 2’nci gününde

Eylemin ikinci gününde NRW Parlamentosu yetkililerine dosya sunuldu. Sanatçılar Seyîdxan ile Kawa da sundukları müzik dinletisiyle eyleme destek verdi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik kimyasal silah saldırılarına karşı NRW (Kuzey Ren Vestfalya) Eyalet Parlamentosu önünde Fed-Med Federasyonu ve YJK-E öncülüğünde başlatılan 5 günlük çadır eylemi devam ediyor.

Beyaz elbiseler giyerek kimyasal saldırılara ilişkin hazırladıkları pankart ve dövizleri taşıyan eylemciler, Eyalet Parlamentosu’na KON-MED’in hazırladığı kimyasal saldırılara ilişkin dosyayı sundu.
Eyleme katılan siyasetçi Lezgin Botan bir konuşma yaptı.

Lezgin Botan, şöyle dedi: “İşgalci Türk devleti yıllardan beri Kürt halkına karşı kimyasal silah kullanıyor. Bunu yıllarca gizli bir şekilde yapıyordu. Son bir yıldır başlattığı işgal saldırılarında yine kimyasal kullanıyor. Ve bunu dünyanın gözü önünde gerçekleştiriyor. Avrupa devletleri ve insan hakları kuruluşları bu saldırılara karşı sessizliğini sürdürüyor. Bu nedenle Kürt halkı bulunduğu her alanda saldırılara karşı eylem yaparak kendi evlatlarını sahipleniyor. Ahlaksızca yapılan bu soykırıma karşı Avrupa halklarını ortak mücadeleye çağırıyoruz. Faşizm yıkılacak, özgürlük kazanacak.”
Eyleme TEV-ÇAND sanatçıları Hozan Seyîdxan ve Hozan Kawa da katılarak müzik dinletisi sundu.
Eylem “Kimyasal Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Serok Apo” sloganları atılarak bitirildi.
Eylem, 3’üncü gününde yine 13.00-17.00 saatleri arasında Königsalle-Bahnstrasse’de devam edecek.