Düsseldorf’taki oturma eylemi sürüyor

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle yapılan eylem beşinci gününde devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü talebiyle başlatılan eylemler sürüyor.

Almanya’nın NRW eyaletinin başkenti Düsseldorf’taki nöbet eylemi beşinci gününde devam etti.

Eyalet Parlamentosu yanında düzenlenen eylem saygı duruşu ile başladı.

Eylemde KOM-MED Eşbaşkanı Yıldız Filimci, MED Federasyonu Eşbaşkanı Engin Sever, FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, Civaka Îslamiya Kurdistan temsilcisi Volkan Altun ile Tevgera Ciwanên Şoreşger ve TEKO-JIN adına Şoreşger Avesta birer konuşma yaptılar.

NRW eyaletinde yer alan Kürt kurumlarını çatı örgütü olan Med Federasyonu'nun Eşbaşkanı Engin Sever beş gündür eylemde olduklarını, eylemin başarılı geçtiğini söyledi.

Sever, önümüzdeki dönemde de Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Yarın bir yürüyüşle eylemi sona erdireceklerini söyleyen Engin Sever, "Halkımız yürüyüşe güçlü katılsın. Garê zaferini hep birlikte kutlayalım" diye konuştu.

TEV-ÇAND sanatçıları Kawa, Zahir Loran ve Loqman Dilwar eyleme katıldı ve müzik dinletisi yaptı.

Sanatçı Kawa eylemde yaptığı konuşmada"Halkımız Başkanımız ve kahramanlarımızla birlikte mücadelesini sürdürüyor. Pandemi sürecinde de eylemlerine aralıksız devam ediyor. İnsan Başkanımız, şehitlerimiz ve mücadele eden Kürdistan devrimcilerinin yolunda yürüyececeğiz" diye konuştu.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) üyeleri de bugünkü eyleme katılarak başta Abdullah Öcalan olmak üzere tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için deyişler eşliğinde semah döndüler.

Beş gündür Düsseldorf'ta devam eden eylem yarın yapılacak bir yürüyüşle sona erecek. Saat 14:00'da DGB Haus önünde başlayacak olan yürüyüşe NRW eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar katılacak.