Düsseldorf, Stuttgart, Saarbrücken ve Basel’de işgal saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ-II

Almanya’nın NRW Eyaleti’nin başkenti Düsseldorf, Stuttgart, Saarbücken ile İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırılarına Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının tepkisi sürüyor. Günlerdir alanlarda olan Kürdistanlılar ve dostları bugün de meydanları doldurarak, işgalci Türk devletini protesto etti.

DÜSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bugün de Kürdistanlılar alanlardaydı. NRW Eyaleti’nde yaşayan Kürdistanlıların katıldığı yürüyüş ve miting saat 18:00'da DGB Haus önünden başladı.

Yürüyüş boyunca sık sık Almanca "Bütün işgalciler Kürdistan'dan defolun", "Türk ordusu Kürdistan'dan çık", "Terörist Türkiye" sloganları attı.

Halk, pankartlar, bayrakların yanı sıra 27 Ekim 20020’de Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim’in (Dalokay Şanlı) büyük boy fotoğrafını da taşıdı.

Med Federasyonu ve NRW YJK-E'nin organize ettiği yürüyüş ardından miting de yapıldı.

KON-MED Eşbaşkanı Yıldız Filimci yaptığı konuşmada "27 Ekim 2020 tarihinde yerel işbirlikçilerin ihaneti ile Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen Sinan Dersim arkadaş şahsında tüm özgürlük şehitlerini saygıyla anıyorum. Faşist Türk devleti Kürt halkının özgür yaşama isteğine her gün saldırı ve katliamlarla cevap veriyor. Kürt halkını soykırım ile yok etme hedefini her fırsatta uygulamaya koymaya çalışıyor.

En son 23 Nisanı 24 Nisan'a bağlayan gecede Kürt halkının faşist Türk devletine ve tüm Kürdistan sömürgecilerine karşı yaşam garantisi olan özgürlük gerillalarına dönük Medya Savunma Alanlarında kapsamlı bir saldırı başlattı. Saldırılara karşı gerillaların büyük bir direnişi var” dedi.

Saldırı tarihi olan 24 Nisan’ın tesadüf olmadığını da söyleyen Filmci, işgal saldırılarına karşı sessizliğin de ABD ve Avrupa’nın soykırımı onayladığı anlamına geldiğini belirtti.

FED MED Eşbaşkanı Engin Sever, Medya Savunma Alanları’na dönük sadırıların Kürtlere dönük soykırım planının bir parçası olduğuna dikkat çekti. Konuşmasının devamında  gerillanın, YPG, YPJ’nin Şengal’de YBŞ’nin ve Kürt kurumlarının direnişiyle faşizmin Kürdistan topraklarında kaybedeceğine vurgu yaptı.

Sever, Kürtlerin birliğinden büyük bir korkunun olduğunu, söyleyerek faşizmin çöküş sürecine girdiğini belirtti.

Konuşmasını “Bütün dünya ve işgalci güçler önderliğin direnişinden korkuyorlar. Çünkü önderliğimiz bütün Ortadoğu’da yeni bir yaşam yarattı. Metina, Garê’ye kadar gerillanın direnişini selamlıyorum” diyerek bitirdi.

STUTTGART

Almanya'nın Stuttgart kentinde bugün de Kürdistanlılar alanlardaydı. Baden Wüttenberg Eyaleti’nde yaşayan Kürdistanlıların katıldığı miting saat 18:00'da Schlossplatz başladı. Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde sık sık Almanca "Bütün işgalciler Kürdistan'dan defolun", "Türk ordusu Kürdistan'dan çık", "Terörist Türkiye" sloganları atıldı.
Eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Kürt halkının özgür yaşama isteğine her gün saldırı ve katliamlarla cevap verdiği belirtildi.

“Kürt halkını soykırım ile yok etme hedefini her fırsatta uygulamaya koymaya çalışıyor” denilen konuşmalarda Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlenen işgal saldırılarının tarihinin dikkat çekici olduğu dile geldi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Kürdistanlılar Türk devletinin işgal saldırılarını bir eylemle protesto etti.

Gerilla direnişinin de selamlandığı eylem Europagaleri önünde yapıldı.

DKTM Saarbücken’in organize ettiği eylemde yapılan konuşmalarda uluslararası güçlerin işgalci Türk devletinin uluslararası hukuka aykırı hareket etmesini kınamasını istedi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Basel Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK-Basel) çağrısıyla saat 18.00'de Kanton Parlamentosu’nun bulunduğu Markplatz'ta düzenlenen eyleme Demokratik Güç Birliği (DGB) bileşenleri ve İsviçreli siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Ermeni Soykırımı ve HDP'ye yönelik siyasi soykırım saldırılarının da protesto edildiği eylemde CDK Basel adına yapılan konuşmada, “1915 Ermeni Soykırımı’ndan bu yana Mezopotamya coğrafyasında kadim halklara yönelik süren işgal ve katliam saldırıları Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal ile HDP'ye yönelik siyasi soykırım saldırılarıyla Türk devlet faşizmi kendini bir kez daha göstermiştir. Kürt halkının özgürlük taleplerine karşı işgal ve katliamı kendine hak gören bu faşizme karşı mücadeleyi yükselterek cevap olacağız” denildi.

DGB temsilcisi tarafından yapılan konuşmada ise mücadelenin ortaklaştırılması çağrısı yapıldı.

Eylem sloganlarla sona erdi.