'Ecevit Piroğlu'nu özgürlüğüne kavuşturalım'

Ecevit Piroğlu’na Özgürlük İnisiyatifi, "Yoldaşımızı özgürlüğüne kavuşturacak güçte sürece müdahil olmaya çağırıyoruz" dedi.

Ecevit Piroğlu’na Özgürlük İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin iadesini istediği için 18 aydır Sırbistan'ta tutuklu bulunan Ecevit Piroğlu'nun 18 Ocak'ta görülecek son duruşması öncesi yeni bir kumpas kuruldu" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Piroğlu aylardır tutulduğu kamptan denetimli serbestlikle serbest bırakılmasının ardından yeniden dayanaksız nedenler ileri sürülerek tutuklandı.
Türkiye’nin iadesini istediği için 18 aydır Sırbistan’da tutuklu bulunan Ecevit Piroğlu’na mahkeme öncesi yeni bir komplo kuruldu. Yasalarında üst sınır olan 1 yıl hapishane ve 6 ay kamp süresi aşıldığı için serbest bırakmak dışında bir çözümü kalmayan Sırbistan devleti, yeni bir komployu devreye soktu. Ecevit Piroğlu denetimli serbestlik koşuluyla serbest bırakıldıktan hemen sonra yeniden tutuklandı. Belgrat’ta kendisine yönelik yeni bir polis operasyonuyla gözaltına alınan Piroğlu, çıkarıldığı mahkemece asılsız ve hukuk dışı iddialarla tutuklandı. Sırbistan devleti, 18 Ocak’ta yeniden görülecek iade duruşması öncesi Piroğlu’na yönelik kurduğu bu kumpasla adil ve uluslararası sözleşmelere göre davranmak yerine hukuk dışılıkta ısrar edeceğini ve Erdoğan iktidarının isteklerinden yana tercihini kullanacağını bir kez daha gösterdi.
Uluslararası demokratik kamuoyu ve ilgili BM kurumları bilmelidir ki, Türkiye’de can güvenliği olmayan Piroğlu’nun artık Sırbistan’da da can güvenliği, kişi hak ve hürriyetleri kalmamıştır. 18 Ocak’a kadar tüm uluslararası demokratik kamuoyunu ve insan hakları örgütlerini çok geç olmadan bu komployu bozmaya ve yoldaşımızı özgürlüğüne kavuşturacak güçte sürece müdahil olmaya çağırıyoruz."