Efrîn işgali yıl dönümünde Berlin’de protesto edildi

4’üncü yılında Efrîn işgalini protesto eden Kürdistanlılar, “Efrîn Kürt kentidir, Türk devleti işgallerine son vermelidir” dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk devletinin 18 Mart 2018'de başlattığı Efrîn işgali, 4’üncü yılında protesto edildi.
Efrîn İçin Ulusal İnisiyatif’n düzenlediği protesto mitingine PYD Berlin, Yekîtî Partisi, Kürdistan Centrum kurumları katılım gösterdi.

Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan miting, PYD adına yapılan açıklamalarla devam etti. Efrîn işgalinin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatan PYD temsilcisi Dr. Gundi, “Demografiyi değiştirmeyi amaçlayan AKP-MHP faşist iktidarı, bugün sürgün, talan, katliam ile Kürt halkını bitirmeyi amaçlarken, mevcut durumda Efrîn halkının direndiğini görüyoruz. 58 gün direniş sergileyen halkın kahramanlığının tarihte örneği enderdir. Halkımız küçükten büyüğe bu direnişi sahiplendi ve direnişe ortak oldu. Efrîn halkı her zaman direndi ve direnmeye devam ediyor. Biz de buradan direnmek yaşamaktır, diyoruz” diye konuştu.
Yekîtî Partisi adına yapılan konuşmada ise, zeytin ağaçları ile meşhur, barışın simgesi haline gelen Efrîn’in Türk devleti tarafından kırımın merkezi haline getirildiğini ifade ederek, yaşanan bu vahşeti protesto etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Kürdistan Centrum adına konuşan Hüseyin Taşan ise, “Türkiye devletinin işgaline karşı 58 günlük destansı direniş gösteren Efrîn halkının yayında olduğumuzu belirtiyor, işgalleri protesto ediyoruz. Efrîn Kürt kentidir, Türk devleti işgallerine son vermelidir” dedi.
Protesto eylemi, “Bijî berxwedana Efrînê”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî berxwedana YPJ”, “Bijî berxwedana YPG” sloganları ile sona erdi.